info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygün, Kadının Erkekle Eşit ve Özgür Olduğu Ülke Mümkündür

CHP Tekirdağ milletvekili Dr.İlhami Özcan Aygün,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Aygün yaptığı açıklamada; “Kadınlarımızın toplumsal hayatta hak ettiği konumda olmadığı ülkemizde en önemli sorunlardan biri kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin durdurulamamasıdır. Kadın ve erkeği eşit olarak görmeyen zihniyetin hâkim olduğu ülkemizde, kadına yönelik şiddete zemin hazırlanmaktadır.

Sadece son bir yılda 339 kadın ve 34 çocuğun erkekler tarafından öldürülmesi, ülkemizde kadınların can güvenliğinin dahi sağlanamadığını ortaya koymaktadır. Kadına yönelik her türlü şiddeti önlemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçen iktidar, koruma altındaki kadınların yaşamını yitirmesine dahi engel olamamaktadır. İş hayatında, yönetim kademelerinde, bürokraside, adli mercilerde yeterli oranda kadın bulunmamaktadır. Kadınlarımız, iş hayatında Avrupa Birliği ülkelerinin gerisindeki oranlarda yer almakta ve hak ettiği konumda bulunmamaktadır.

Cumhuriyet’in kurucu değerlerini sürekli aşındıran iktidar, kadını sadece “anne” sıfatı ile görmekte, cinsiyete dayalı kimliğini yok saymaktadır. Anayasa’da yer alan “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” hükmü uygulanmamaktadır. Oysa Anayasa’nın uygulanmasını sağlamak devletin yükümlülüğüdür.

Kadının erkekle eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların siyasette, toplumsal hayatta, ekonomide ve aile hayatında hak ettiği konumu alacağı ve kadına yönelik her türlü şiddetin gündemden çıkacağı bir Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin