info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp’li Gençler Saygı Nöbetinde

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, İl Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği koordinasyonla Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Çorlu’da ATA’ya saygı nöbeti tuttular.

KÜRÜMOĞLU: “HEPİMİZ MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”
 
CHP’li Gençler, akşam 9 Kasım akşamı saat 21.05’te başlayarak 10 Kasım sabahı 09.05’e kadar devam eden saygı nöbetiyle Atatürk’ü andılar.
 
Süleymanşa, Çerkezköy ve Çorlu’da yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinlikler kapsamında ilçelerde Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde mini konserler verildi.
 
“10 KASIM YAS GÜNÜ DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜDÜR”
 
Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen etkinliğe TGB de destek verirken, CHP Tekirdağ İl Genlik Örgütü Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu; “Bugün burada Mustafa Kemal’in askerleri, sabaha kadar buradalar. 10 Kasım bir yas günü değil, mücadele günüdür. Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için sabaha kadar genç arkadaşlarımız saygı nöbeti için burada olacaklar. Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında, tüm gençler olarak aynı hecelerle karşınızdayız. Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Süleymanpaşa Gençlik Örgütü’nden Ebru Tufan da bir açıklama yaptı. Tufan, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:
 
TUFAN: “KURUCUSUNU YOK SAYAN BİR MİLLET, TARİHİNİ VE GEÇMİŞİNİ İNKAR ETMİŞ OLACAKTIR”
 
10 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. yılı.
 
Türk Milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anlarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir.
 
Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur.
 
 “10 KASIMLAR O’NUN FİKİRLERİNİ ANLAMAMIZ İÇİN VESİLEDİR”
 
Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunması ve çok çalışarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.
 
İşte 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.
 
“ATA’MIZIN HER ZAMAN İZİNDEYİZ, AND İÇERİZ”
 
Bizler, devlet nişanından T.C’yi ve yüreklerimizden Atatürk sevgisini çıkartmaya çalışan mevcut iktidara ve yandaşlarına karşı her zaman atamızın izinde ülkemizi savunacağımıza and içeriz. Kurucusunu yok sayan bir millet, tarihini ve geçmişini inkar etmiş olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu gücü ve inancı miras bırakan büyük önder Atatürk’e, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyor ve arıyoruz.”
 
Gerçekleşen etkinliğin ardından CHP Tekirdağ İl Gençlik Örgütü İlçelerdeki başarılı çalışmalarından dolayı Gençlik Kolu Başkanlarına ve sağladığı katkılardan dolayı ana kademe örgütlerine teşekkür etti.
 
GENÇLERİN YANINDA OLDULAR
 
Öte yandan etkinliklerde, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayları Haluk Öztrak, Şerafetdin Terzi ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Murat Emre Kervancılar da gençleri yalnız bırakmadılar.