info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediye Binası Restorasyonu Mart’ta Bitiyor

Trakya’da bulunan tarihi belediye binalarının içinde yer alan Çorlu Belediye Binası’nın restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’la birlikte, Omurtak Caddesi  ve Tarihi 5. Kolordu Karargahının karşısında yer alan 1903’ te inşa edilmiş Tarihi Belediye Binası’nın restorasyon çalışmasının durumu gördük ve inceledik. Yüklenici firma uzman ekibinden son durumla ilgili bilgi aldık.  Duvarlar yeniden takviye edilmiş, ahşap çatı iç kısımdan çelik sistemle güçlendirilmiş, ilave olarak bir küçük asansör yeri ayrılmış, duvarlarda eski halinin aynı renk ve motiflerle birebir kalem çalışması (küçük fırçalarla boyama) sürüyor. Duvar araları ile çatıya elektrik sistemleri için özel borularla kablo ve cihazlar monte ediliyor. Orijinal, kapı ve pencere siparişleri verilmiş, döşeme konusunda da karşılıklı  anlaşma yapıldığı da açıklandı.
 
SONUÇ ÇORLU’YA YAKIŞACAK
 
Tarihi binada yüklenici firma uzman elemanlarının çalışmalarını Ünal Baysan’la  birlikte yerinde inceledik. Başkan Baysan firmaya, “Benim hedefim 2014/Mart ayına burayı yetiştirip hizmete açmak. Gerekiyorsa geceli gündüzlü  çalışmaları da düşünelim. Çorlu için bu tarihi bina bir vitrin gibi olacak. Burada gelen yabancı heyetlerin kabul edilmesi ve bazı  önemli  toplantı ile görüşmeler gerçekleşecektir” dedi.
 
BİNANIN TARİHİ ÖNEMİ
 
1903 tarihinde inşa edilen ve 1989 yılına kadar belediye hizmet binası olarak kullanılan tarihî binada restorasyon çalışması ilk kez geniş kapsamlı yapılıyor.  Daha önce Çorlu Meslek Yüksek Okulu , Sağlık Grup Başkanlığı ile  Emniyet’e karakol olarak da ev sahipliği yapan binanın, mimari özellikleri bozulmadan, yapıldığı dönemin karakteristik özelliklerini koruyacak şekilde, restorasyon sürecinde hassasiyet gösteriliyor.