info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Devlet Hastanesi Domuz Gribine Karşı Korunuyor

Türkiye de artan domuz gribi vakalarından sonra hastanelerde alınan tedbirler daha da çok arttı. Çorlu Devlet Hastanesinde de domuz gribinden korunmak için maskeler takılıp domuz gribinden korunuyor, fakat korunanlar sadece hastane personeli.

Çorlu Devlet Hastanesinde çalışan çaycı, güvenlik görevlisi, temizlikçi kısacası hastane personelinin her birinde domuz gribinden korunmak için maskeler var, hastaneye gelen ya da hastanede hasta bakıcı olarak bulunan refakatçilerin hiç birinde maske yok.

Çorlu Devlet Hastanesi domuz gribine karşı önlemini almış fakat kendi bünyesinde bulunan personel için, vatandaşa neden maske verilmiyor tartışılır. Hastaneye giren hastalara yada hasta bakıcılara kapıda maskeleri bir cam göze dizip " domuz gribinden korunmak için lütfen maske takınız" adı altında bir yazı ile vatandaşı uyarsa daha güzel olacak.

Hastanede bulunan hasta bakıcılar personelin ağzında maskeleri gördüklerinde, madem bu kadar sıkı tedbir alındı bizlere neden maske dağıtılmıyor dediler.

Türkiye de yazılı ve görsel basında, sokakta, evlerde, okullarda yani kısaca her yerde aşı polemiği yaşanırken, domuz gribi dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Domuz Gribini, bazı kesimlerin lanse ettiği gibi "normal gripten farkı yok, korkmayı" şeklinde çok hafife almamak gerek. Unutmamak gerek ki, son 1 haftada sadece Türkiye de 15 kişinin ölümüne sebep olmuş bir virüs var ortada. Bu virüsün sebep olduğu hastalığın en üst seviyede bir salgına dönüşmemesi içinde en dikkat edilmesi gereken dönemdeyiz. Hac gidiş dönüşleri ve kış mevsiminden dolayı; risk grubunda olan hatta olmayan herkes gereken tüm önlemleri almalıdır. Aşı konusunda yaşanan polemiklerden dolayı herkesin kafası karışmış durumda. Aşı olmayı düşünenlerde artık kararlarında vazgeçmiş durumdalar. Aşı olmayı düşünmeyenler kesinlikle temizlik, hijyen ve beslenmelerine dikkat etmelidirler.