info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Gazetesi 53. Yılını Kutluyor

Çorlu Gazetesi 53. Yılını Kutluyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde günlük yayın yapan ‘Çorlu Gazetesi’ bugün 53. yılını kutluyor. Gazetenin kurucusu 74 yaşındaki Aydın Anıl, gazeteyi günlük olarak çıkarmaya devam ediyor.

Aydın Anıl’ın, 8 Eylül 1960 yılında karar vermesiyle başlayan ‘Çorlu Gazetesi’nin gazetecilik serüveni aralıksız devam ediyor. ‘Çorlu Gazetesi’nin ismini rahmetli yazar ve senarist İlhan Engin koymuş. 53 yıllık yayın hayatında pek çok olaya tanıklık ettiklerini söyleyen Aydın Anıl, gazetenin kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

“Vakıf İş Merkezi, Akmanlar binasında 53 yıl önce küçük bir odada başladı. Haftalık olarak yayınlanan gazeteyi, perşembe günleri çıkarıyorduk. O zamanlar Çorlu’da matbaa yoktu. Yazar ve senarist rahmetli İlhan Engin’in vasıtası ile İstanbul’da bastırmaya başladık. İlk gazetenin başyazısını da İlhan Engin yazmıştır. Gazete, 3 ay İstanbul’da basıldıktan sonra Lüleburgaz’da, Naci Arı’nın matbaasında basmaya başladık. 6 ay da burada basıldıktan sonra kendimize pedal matbaa makinesi alarak kendimiz basmaya başladık.” dedi.

İstanbul’da lise dengi gazetecilik okulunu okuyan Aydın Anıl, askerlik görevinin ardından 22 yaşında başladığı gazetecilik serüveninde uzun bir yol kat etmiş. Anıl, “30 yıl Vakıf İş Merkezi’nde gazeteyi çıkardık, sonra şimdiki yerimize geçtik. Uzun yıllar haftalık olarak çıkardığımız gazetemizi daha sonra günlük çıkarmaya başlayarak, bu günlere geldik. Küçük bir odada başladığım bu uzun yolda, Çorlu Gazetesi her zaman tarafsız ve objektif olmaya özen gösterdi.” diye konuştu.