info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ilçesinde Hayvan Barınağındaki Köpekler Aşılandı

Çorlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren hayvan barınağında, 2010 yılı kuduz aşısı, kene ve tüm parazitlere karşı, ilaçlama çalışmalarına başlandı.

Çorlu İlçe Tarım Müdürlüğü ne bağlı veteriner hekimleri ile barınak personeli işbirliğiyle ilk aşamada 250 köpeğe aşılama uygulaması yapıldı. Ayrıca Sağlık İşleri Müdürlüğü nden alınan bilgiye göre kısırlaştırma çalışmalarının devam ettiği ve bu kapsamda 100 adet dişi, 44 adet erkek köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapıldıktan sonra küpeleme çalışması ile kayıt altına alındığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Sağlık İşleri Müdür V. Nedim Testereci, "Hayvan Barınağında, her türlü rehabilitasyondan geçirilen köpekler, kayıt altına alındıktan sonra yeşil renkli küpeler takılarak yeniden alındığı muhite bırakılıyor. İlk defa uyguladığımız bu yöntem ile insanlara saldırma özelliği olmayan uysal köpekler, doğal ortamına kazandırılıyor. Bunların yanı sıra başıboş hayvanların, kontrolsüz çoğalmasının önlenmesi amacıyla, barınak ekiplerinin rutin kontrolleri devam ediyor," dedi.