info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Kent Konseyi Başkanı’ndan Kadınlar Günü Mesajı

Çorlu kent konseyi başkanı Ramadan Cesur, 8 Mart kadınlar günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Konuşmasında kadının yeri ve değeri üzerine önemli açıklamalarda bulunan Ramadan cesur;“8 Mart, kadınlarımızın biraraya gelerek özlemlerini dile getirdiği bir dayanışma günüdür. Aynı zamanda kadınlarımızın seslerine kulak verilmesinin gerektiği bir gündür. Bugüne gelinceye dek dünyanın her tarafında birçok değişimler olmuştur. Bu değişimler sosyal alanda olduğu kadar, ekonomik alanda da kendini göstermektedir. Bunların içinde kadınların toplumdaki rolleri ve konumları önemli bir yer tutmaktadır. Bizde Atatürk devrimleriyle başlayan ve yaygınlaşan yenileşme, her şeye rağmen amacına ulaşmış, birçok kadınımız bilimde, eğitimde, sanatta ve diğer kollarda yetişerek Türkiye’nin kalkınmasında önemli görevler üstlenmiştir. Bugün onun ülküsünde yer alan Türk kadınları Ata’sına minnettardır.                                                                  
1975’te Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Kadınlar Günü sosyal, siyasal, ekonomik istemler sonucu ortaya çıkmış bir toplumsal girişimdir. 
 
Ülkemizde kadınların toplum içinde saygıdeğer  bir yer kazanması, öğrenim, meslek edinme  ve çalışma haklarına sahip olması, Ulu Önder Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde dünyanın birçok ülkesinden önce sağlanmıştır.  Atatürk’ün toplumumuza yön vermek için koyduğu  ilkelerinde eğitimin gücüne olan inancı, eğitim, öğretim, seçme seçilme  haklarına sahip olması yönünde bir  dizi yasal düzenlemeler yapılmış, kadınlarımızın Türk sosyal yaşamına girmesi sağlanmıştır. İlk temel belge olan medeni kanunla çağdaş toplum düzenine geçilmiştir. Bugüne dek kadınlarımız, çağdaşlık düzeyine ayak uydurmaya çalışmakta ve bunun mücadelesini vermektedir.  
 
Kadınlarımız  ülkemizde ve dünyada  dil, din, ırk ve etnik ayrımcılık  gözetmeden barış içinde  birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istemektedirler. Kadınlarımız sosyal hayatın şerefli bir üyesi ise hukuk dışı bırakılamaz. Medeniyet kadının savunulmasıyla eşdeğerdir. 
Dünyada savaşların düşmanlıkların son bulmasında ve savaş karşıtı kültürlerin oluşturulmasında  ‘’uzlaşmanın’’ yeni  dünya düzenine egemen olmasını istiyoruz. Kadın ve çocuklara yönelik her türlü şiddet, taciz ve tecavüz  olaylarının  ağır cezalarla cezalandırılacağı bir Türkiye istiyoruz. Çocuklarımızın yarınlarından emin olabilecekleri ve diplomalarının karşılıklarını alabilecekleri bir Türkiye istiyoruz.  Yarının anneleri olacak genç kızlarımızın, kadınlarımızın haklarına sahip ve saygılı bir Türkiye istiyoruz.  
 
Dünyada ve ülkemizde sevgi, huzur ve barış dolu yarınlar dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.