info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Kent Konseyi, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Yapılacak

Çorlu Kent Konseyi, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısını Çorlu Belediyesi Hizmet Binası 5.Kat Eğitim ve Konferans Salonunda yapacak.

Toplantıya konsey bileşenlerini oluşturan STK temsilcileri katılacak. Yeni Çorlu Kent Konseyi Başkanı ve Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri seçilecek.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, 28 Haziran Cumartesi günü saat: 13.00’de olağan seçimli genel kurulumuzu icra edeceğiz diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Kent Konseyleri, kentlerin sürdürülebilir kalkınma politikalarını kendilerinin gerçekleştirmesini, bunu yaparken de o kentte yaşayan halkın bu ideale katılımının sağlanmasını amaçlayan bir eylem planıdır. Ana düşünce; kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile tüm kent halkının bir araya gelerek kenti yönetmeleridir.
Kent Konseylerinin Yasal Çerçevesi;
         
Kent Konseyleri, Türkiye’de 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi ile yasal dayanağa kavuşturularak, yaygınlaştırılması ve desteklenmesine yönelik çalışmalara başlanmıştır. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın 26313 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kent Konseyleri Yönetmeliği” yürürlüğe girmiştir. 
5393 Sayılı Belediye Kanunun 76. Maddesi şöyledir;
 
‘Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap
sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.
Belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar. Kent konseyinde oluşturulan görüşler belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. Kent konseyinin çalışma usûl ve esasları İçişleri Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelikle belirlenir.’
 
Türkiye’de sayısı net olarak bilinmemekle birlikte 200’ün üzerinde Kent Konseyi faaliyet göstermektedir. Ulusal veya bölgesel anlamda kurulan Kent Konseyleri Birlikleri, kent konseylerinin güçlendirilmesi ve kurumsallaşmasının sağlanması ile işbirliği ve iletişimin oluşturulmasının yanında sayılarının artırılarak olmayan kentlerde kurulmasına da destek olunması temel amaçlar arasında yer almaktadır. 
Ülkemizde 2950 belediye bulunmasına karşın kurulan kent konseyleri sayısı oldukça düşük kalmıştır. Kent konseyleri belediye ve halk arasında irtibatı temin eden bir köprü vazifesi görür.” diyerek, 
“Herşeyin sevgi ile başladığı, sosyal ve ekonomik beklentilerin karşılandığı, yaşayanların kendilerini geliştirdikleri, şehirciliği, doğası, havası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olunacak bir Çorlu’da yaşamak ümidiyle, genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin