info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu, Trakya da sanayinin merkezi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin; "Çorlu, Trakya da önemli bir sanayi merkezi"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, "Türkiye nin alması gereken çok mesafe var. Bizim bunu lüzumsuz çekişme ve tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye nin içinde Trakya nın da alması gereken çok mesafe var" dedi.

Edirne de gerçekleştirilecek olan Trakya Zirvesine katılmak için uçakla Ankara dan Tekirdağ ın Çorlu ilçesine gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, havaalanında Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İl Emniyet Müdürü, Necdet Çelikbilek, Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Erik, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy ve partililer karşıladı.

Tekirdağ ve Çerkezköy de incelemelerde bulunduktan sonra Ankara ya gitmek için Çorlu havaalanına gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, uçaktan inen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin le bir süre vip salonunda sohbet etti.

Karayolu ile önce Ak Parti Çorlu ilçe teşkilatını ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına geçti. Yoğun yağmur yağışına rağmen parti ile odanın mesafesinin kısa olması nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin ve beraberindekiler Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına yürüyerek geldi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası girişinde meclis başkanı İhsan Erik ve yönetim kurulu başkanı Özlem Yemişçi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılanan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, beraberindekilerle birlikte toplantı salonuna geçti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçinin hoş geldiniz konuşması sonrasında Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Arından konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, "Türkiye nin alması gereken çok mesafe var. Bizim bunu lüzumsuz çekişme ve tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye nin içinde Trakya nın alması gereken çok mesafe var. Çokta avantajları var. Biz avantajlarımızı ön plana çıkarmalıyız. Bütün bunları dayanışma içinde yapmalıyız" dedi.

Hep beraber Trakya yı bir bütün halinde daha zengin, daha kalkınmış, daha planlı, daha düzenli ve birbiriyle daha entegre bir bölge haline getireceğiz diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, "Bugün artık ilçelerin, illerin hatta ülkelerin tek başına kalkınması, ilerlemesi söz konusu değil. Dayanışmaya büyük ihtiyaç var. Firmaların tek başına kalkınmaya, gelişmeye imkânı yoktur. Potansiyeli birlikte görmeye ihtiyaç var. Edirne de yapacağımız toplantıda daha çok Trakya bölgesini konuşacağız. Toplantıya Sanayi ve Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Milletvekillerimiz, Üniversitelerimiz, Belediye Başkanlarımız bulunacaklar. Bir Trakya zirvesi gerçekleştireceğiz. Trakya nın potansiyelini orada konuşacağız. Bu potansiyeli daha güçlü nasıl harekete geçirebileceğimizi, bu potansiyelin önünde engeller var mı? Faktörler var mı? Bu faktörleri ele alacağız. Bu potansiyeli harekete geçirmek için yeni şeyler yapmak lazım mı? Yeni bir takım unsurlara ihtiyaç var mı? Bunları gözden geçireceğiz" dedi.

Ergin, "Anadolu da da birçok il ve ilçeler arasında tatlı rekabet ve çekişmeler oluyor. Ama bundan ziyade işbirliği önemlidir. Bizi geliştirecek ve büyütecek şey işbirliğidir. Bir Trakya da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ın işbirliğini harekete geçirmemiz lazım. Çünkü her birinin ayrı bir potansiyeli, ayrı bir değer ve zenginliği var. Bunlar birbirinin rakibi değil bir birine güç veren unsurlardır. Kalkınma ajanslarıyla biz bunu hedefledik. Kalkınma ajanslarında 3 il bir arada bulunuyor" dedi.

Ergin, "Tekirdağ için ayrı bir program düşündüğünü söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin, "Çorlu içinde daha geniş bir program düşünüyorum. Bu kısa program içinde buradan Edirne ye seyahat edeceğiz. Bunun öncesinde de Çerkezköy de de bir programımız var. Bu kısa program içinde odamıza da uğramayı da bir görev saydık. Çünkü Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası, Türkiye nin önemli odalarından birisi ve Çorlu, Trakya da önemli bir sanayi merkezidir. Tekirdağ içinde ayrı bir yeri var. Trakya nın bütünlüğü içinde de apayrı bir yeri var. Böylesine önemli bir sanayi merkezinde el betteki sanayi ve ticaret odasının da daha güzel imkân ve şartlara sahip olması lazımdır. Buna herkes katkı sağlamalı ve yardımcı olmalı. Zaten herkes elbirliği içinde hareket edince güzel sonuçlar almak mümkün oluyor. Ve Çorlu da da bu sonuç alınmış oldu. Belediyede de gerekli düzenlemeler ve tadilatlar yapıldıktan sonra Çorlu da yepyeni bir sanayi ve ticaret odası Çorlu nun önemli bir sanayi bölgesi ve ticaret merkezi olmasına yakışır bir oda binasını yakında görmüş olacağız. Açılışını hep beraber yapmayı ümit ediyorum. Çorlu yeniliklere ve gelişme potansiyeline sahip bir yer. En önemlilerinden bir tanesi Özlem hanımın kendisidir. Çünkü Türkiye nin hiçbir yerinde bayan bir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yok. Bugüne kadar pek olmamış. İlk defa bu Çorlu da gerçekleşmiş. Kendisini kutluyorum" dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin e plaket takdim etti. Ardından Ergin odanın şeref defterini imzaladı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında ki programın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergin Çerkezköy ilçesine hareket etti.