info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Gerçeğini Aratmayan Kaza Tatbikatı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, ‘Dünya İlk Yardım Günü’ kapsamında Cumhuriyet Meydanı belediye binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte yapılan trafik kazası tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Çorlu’da gerçekleştirilen etkinlikte acil sağlık hizmetleri ile Kızılay’ın ortaklaşa düzenlendiği 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü programı kapsamında gerçekleştirilen kaza canlandırması ile kaza sonrası yaralanmalarda yapılması ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verildi.
 
Trafik kazaları sonrası bilinçsiz müdahalelere dikkat çekilirken, ilk yardımın önemimden bahseden Tekirdağ Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı, Dünya İlk Yardım Günü’nün her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü, ülkelerin kendi koşullarına uygun olarak, ortak ilk yardım mesajları içeren, çeşitli kurum, kuruluş ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandığını, bu yılın temasının ise “Trafik Güvenliği ve İlk Yardım” olduğunu belirtti.
 
Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen kazalar ile trafik kazalarını ve kaza sonrası doğan sonuçların nasıl önlenebileceği hakkında bilgiler verirken ilk yardımın önemini anlatan Soykırlı, ilk yardım görevlilerinin sayısının arttırılması ve eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Etkinlik kapsamında yapılan kaza tatbikatı ise gerçeğini aratmadı. 112 ve 155’e yapılan ihbarla olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, gerçek kazada olduğu gibi yaptıkları müdahaleyle izleyenlerden alkış aldı.