info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluda Kural İhlallerine Fotoğraflı Ceza

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde yaşanan park sorunu başta olmak üzere trafikte karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde yaşanan park sorunu başta olmak üzere trafikte karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor. Ekipler ihlalleri önce fotoğraflarla belgeliyor ardından da cezai işlem uyguluyor.

Çorlu İlçe Merkezinde görev yapan trafik polisleri park yapılması yasak olan bölgelere park yaparak trafik akışını güçleştiren araçları çekicilere yükleyerek otoparka kaldırıyor. Sürücülerin sonradan itiraz etmesinin önüne geçmek isteyen ve yaşanabilecek tartışmalara peşinen nokta koymak isteyen ekipler hatalı park yapan araçları çekici ile kaldırmadan önce fotoğraflarını çekiyor ardından da otoparka götürüyor.

Trafik polislerinin bu uygulaması ile park cezalarına itiraz eden sürücülerin oranında büyük ölçüde azalma olduğu, hatalı olan sürücülerin hatalarını kabul ederek cezalarına razı oldukları kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ceza yazılan bazı sürücülerin ceza makbuzlarının adreslerine ulaşmasının ardından mahkemeye başvurarak ceza makbuzlarına itiraz ettiklerini ve cezanın iptali için dava açtıklarını anımsattılar. Yetkililer, bu yüzden cezai işlem uygulanacak olan aracın öncelikle park yasağını gösteren tabela ile birlikte fotoğrafının çekildiğini ardından cezasının tatbik edildiğini bu yolla itirazların da önüne geçildiğini kaydetti.