info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’dan Bulgaristan’a Kardeşlik Köprüsü

Çorlu Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, Bulgaristan’ın Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) iline bağlı Jeglartsi (Omurfakı), Bojan (Omurfakı), Bojurovo (Nasrettin), Denkovo (Bayrampınar) köylerinde gösteriler yaptı.

Eylül ayında Dulovo 20. Halk Dansları Festivali'ne katılan Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yoğun ilgi görmüştü. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dobriç'teki soydaşların daveti üzerine Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, burada da gösteriler yaptı. Köylerdeki tiyatro salonları ve meydanlarda düzenlenen halk oyunları gösterilerini binlerce kişi izledi. Çorlu Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun zeybek, halay ve ritim gösterilerini izleyen soydaşlar, duygulu anlar yaşadılar.
 
Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu dört köyde düzenlenen gösterilere Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı'nın yanısıra Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve Dobriç Milletvekili Ruşen Rıza, HÖH Gençlik Kolları Genel Başkanı Mustafa Ahmedov, Dobriç Vali Yardımcısı İsmet Abil, HÖH'ün il ve ilçe başkanları ile köy muhtarları da katıldı.
 
Gösterilerin yapıldığı köylerde soydaşlara hitaben konuşma yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, “Size Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan ve tüm Çorlulu hemşehrilerimizin selamlarını getirdik. Buradaki soydaşlarımızın ilgisi ve misafirperverliği bizi mutlu etti. Daha nice etkinliklerle burada yaşayan kardeşlerimizle buluşabilmeyi diliyoruz,” dedi.
 
Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve Dobriç Milletvekili Ruşen Rıza, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Çorlu'dan gelen misafirlerin sahnelediği gösterileri izlerken duygulu ve gururlu anlar yaşadık. Özellikle zeybekler bizi Osmanlı zamanlarına götürdü. Biz Osmanlı torunuyuz; ecdadımızla gurur duyuyoruz. Burada bu gösterileri özleyenler, en çok da genç kardeşlerimiz bu tarihi geleneği de izlemiş oldular. Çorlu'dan gelerek bize bu güzel halk dansları gösterileri sunan misafirlerimize ve onları buraya gönderen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu tür etkinlikler bizim de değerlerimizi öğrenmemize ve kendi folklorumuzu yaşatmamıza vesile olur. Önümüzdeki zaman içerisinde kendi yörelerimize ait halk oyunları ekipleri kurmayı hedefliyoruz,” dedi.
- See more at: http://www.corluhaber.com/2450/corludan-bulgaristana-kardeslik-koprusu.html#.VDeN3md_uE0