info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cumhuriyet Bayramında Muratlı Kaymakamından Halkı Ağlatan Konuşma

Cumhuriyetin ilanının 90.yılında,Muratlı 29 Ekim Cumhuriyet bayramında ilklere ve yeniliklere şahit oldu.

28 Ekim günü, Makedonya'nın Jupe Belediyesinden gelen ve Muratlı Belediyesi ile kardeş belediye olan Atatürk’ün doğduğu Kocacık belediyesi heyetinin katılımıyla saat 12.30 da bir cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.
 
 
Ardından akşamında Cumhuriyet gecesi tertiplenerek, Makedonya Kocacık Belediye Başkanı İbrahim Arıyan,Kocacık  Mustafa Kemal Atatürk ilkokulu müdürü, Süleyman Muzaffer, Kocacık meclis başkanı Veysel Lavdurim ve bölge spikeri ve gazeteci Fehmi Skender ağırlandı. Burada bir kısa konuşma yapan, Makedonya Cumhuriyeti merkez Jupe belediye başkanı İbrahimArıyan, “bugün burada Atatürk’ün doğduğu yer olan Kocacık’ın belediye başkanı olarak buradayım. Bu bir tesadüf değildir. 29 Ekim Cumhuriyet bayamında davetli olarak ve aynı zamanda Muratlı belediyesiyle kardeş belediye protokolü yapmak için gelmiş bulunmaktayız.
 
 
Atatürk’ün ve babasının doğum yeri olan Kocacıkta onurlarına bir müze yapılmaktadır. Açılışa benim ve halkımın adına hepinizi davetlisiniz. Hepimizin bayramı kutlu olsun.”dedi. Gecede Atatürk’ü temsilen sahnede bir de dans ve oyun gösterisi sunuldu.29 Ekimde Mithatpaşa ortaokulunun bahçesinde bayram kuytlaması düzenlendi. Açılış saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında, bu bayramı bize sunan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, cumhuriyetimizin kuruluşunda bu güne kadar devletimize, milletimize hizmet etmiş devlet adamlarımızı, kanlarıyla devletimize güç veren şehitlerimizi, gazilik mertebesine ulaşmış, hakka yürümüş gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti devleti, yüzyıllardır geri çekilmek zorunda bırakılmış bir milletin son vatan toprağında yeniden var olma mücadelesinin adıdır. Cumhuriyet,Türk milletinin ve onun kutlu önderinin en büyük eseridir. Hepimizin malıdır, hepimizindir.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti,kurulduğu günden itibaren iddiası,vatandaşlarını muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartarak,dünyanın evrensel frekanslarını yakalayan,bir devlet ve bir millet olabilme iddiasıdır.Bu gayeye ulaşabilmek  anlamında doksan yıl bir devlet yaşamında hiç mesafesinde olmasına rağmen,Türk milletinin asaletinden kaynaklanan sebeplerden dolayı,Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugün bölgesinde lider bir ülkedir, imrenilen bir ülkedir,istikrar adasıdır. Gelişen, büyüyen, ülkesiyle, milletiyle, dostuna güven, düşmanına korku vermektedir.Türkiye Cumhuriyeti devleti, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettiği günden itibaren demokrasiyle taçlandırdığı sistemini din ve vicdan hürriyetine, fikir hürriyetine, teşebbüs hürriyetine vermiş olduğu ehemmiyetle birlikte bugün gelişmekte, yarının günlerinde, gelecekte lider ülke olma yolunda çaba sarf etmektedir.
 
Dün misafirlerimiz vardı. Atatürk’ün doğduğu şehirden misafirlerimiz vardı. Ama onlardan bir farkımız vardı,Atatürk gibi büyük bir lidere sahip olmamızdır. Atatürk,Cumhuriyeti kurmasıyla birlikte, gelişen demokrasiye vermiş olduğu önem ve onun yol arkadaşlarının devam ettirdiği süreçte, zihniyetlerin değişmesiyle birlikte, bizlerle onlar arasında bir fark oluşmuştu. Dün biz onu müşahade ettik. Onlar da burada onu müşahade etti. 
 
 
Kıymetli Muratlılılar,bizim en büyük değerimiz Atatürk ve Cumhuriyettir. Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kıymetini bilmeyenler,Türkiye Cumhuriyeti gerçeğinden uzaktırlar. Kıymetli Muratlılılar, kim ne derse desin, milletlerin mücadelesi devam etmektedir. Milletler mücadelesinde bizim güçlü olabilmemiz, sizlerin kıymetli evlatlarınızı iyi yetiştirmenize bağlıdır. Devletimiz sadece Muratlı’da değil, Türkiye’nin bütün coğrafyalarında en önemli hadiseyi, eğitim olarak belirlemiştir. Eğitim, sadece insanların beyninin şenlenmesi değil, aynı samanda ruhunun da şenlenmesidir. Bir çocuğun,bir gencin, beyninin şenlenmesinin yanında, aynı zamanda ruhunun da şenlenmesidir. Ruhunun şenlenmesi, milletin hayatiyeti anlamında önem taşımaktadır.
 
 
Dolayısıyla bizler çocuklarımıza, gençlerimize vatan sevgisini, Cumhuriyet sevgisini, bayrak sevgisini, devlet sevgisini, Atatürk sevgisini sürekli öğretmek zorundayız ve bu değerlere onların sahip çıkabilmesi anlamında çaba sarf etmek zorundayız. Dolayısıyla bizim sizden özellikle beklentimiz, çocuklarınızı iyi yetiştirmeniz, devlet müesseselerimiz, okullarımız aracılığıyla verilen eğitimlere katkı sunmanızdır.
 
Kıymetli MURATLILILAR,Türkiye Cumhuriyetinin bundan on yıl sonrasının iddiası, dünyanın en iyi on  ülkesinin arasına girmektir.Türkiye Cumhuriyeti,bunu gerçekleştirecek potansiyele sahiptir. Ama buna engel olmak isteyen birçok ülke ve onların yerli işbirlikçileri, Türkiyedeki mevcut huzur ortamını bozabilmek anlamında yapılan her türlü güzelliğe, ilerlemeye karşı tavır koymaktadırlar. Ama bunun peşinde olanlar, planlayanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti her geçen gün daha da kuvvetlenmekte, güçlenmektedir. Hakkını ve hukukunu koruyabilecek güce ve orduya sahiptir. Dolayısıyla bu heva ve heves içerisinde olanlar, hesaplarını yeniden gözden geçirmek zorundadırlar. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinde artık iki gün bir değildir. Her geçen gün,ilerlemenin adı, gelişmenin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, her kokuya sahiptir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her çiçeğe sahiptir.
 
BÜTÜN BU ÇİÇEKLERİN OLUŞTURDUĞU BU COĞRAFYAYA BİZ VATAN DİYORUZ.BİZİM VATANIMIZ TEKTİR. Bu coğrafya üzerinde milletimize hizmet etmek iddiasında olanlar ve milletimizin iradesinin adı tektir. Bu coğrafya üzerinde kader birliği yapmış doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli bütün insanlarımız tek millettir.
 
BU COĞRAFYA ÜZERİNDE AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ TEKTİR. Bu bayrak bizim bütün coğrafyalarda altından hürriyet abidesidir. BU BAYRAK SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİ COĞRAFYASINDA DEĞİL, BÜTÜN COĞRAFYADAKİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN UMUT IŞIĞIDIR. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, YAŞASIN BÜYÜK TÜRK MİLLETİ, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” Dedi.Konuşma bitiminde meydanda çoğu kişi göz yaşlarını tutamadı.
 
 
Bayram törenleri, fener alayı ve yerel sanatçı konseriyle son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin