info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cüneyt Yüksel`den Tarihi Çağrı, Gel Basın Önünde Hesaplaşalım

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, Yahya Kemal Beyatlı Kültür merkezinde bulunan “Paşa Kafe” de 10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle basın mensuplarına akşam yemeği tertipledi.

Yemek sonrası toplantı salonunda basın mensuplarıyla sohbet niteliğinde istişare toplantısı gerçekleştiren Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak hakkında şok iddialarda bulundu. Kendilerinin Süleymanpaşa ’ya hizmet için geldiklerini ama Kadir Albayrak’ın birlikte çalışmak yerine sürekli yapılan hizmetleri engellediğini, basını ve halkı yanlış bilgilendirdiğini ve iyi hizmeti sahiplenip, kötü hizmeti halka anlatmadığını iddia etti. Salı pazarı-Ördeklidere mevkiinin güzergâhını örnek veren başkan Yüksel, bu yol ve kaldırımların büyükşehir belediyesine ait olduğunu, halkın bunu bilmediğini, halkı bilgilendirmek için astığı pankartları Albayrak’ın söktürerek halkın gerçek sorumluları bilmesini engellediğini, yol ve kaldırım çalışması esnasında bilgilendirmek için astıkları tabela ve afişleri söktürdüğünü, kendisini arayıp sorduğunda, Kadir Albayrak’ın bilmediğini söyleyerek açık sözlü davranmadığını iddia etti.

Cüneyt Yüksel yaptığı açıklamada; “bizler Süleymanpaşa ’da yapılmayan işleri kısa sürede yaptık. Kadir başkan sürekli bizi engellemek için çeşitli müdahalelerde bulundu. Asfalt döktüğümüz yerleri inadına kazdı, düzenleme yaptığımız yerleri iptal ettirmek için çeşitli müdahalelerde bulundu.Alt yapıyı bitirdiğini söylüyor ama birçok yerde eski borular var. Yapılan altyapı da kalitesiz malzemeden yapılmış. Sürekli TESKİ kazısından bir boruda 6-7 delik oluşmuş. Halkı bilgilendirmek için Süleymanpaşa ve Büyükşehir yetki alanlarını belirten afiş ve tabelalarımızı söktürdü. Ben kendisini defalarca aradığımda her zaman, “benim haberim yok” Dedi.

Sayın basın mensupları; Ben bir belediye başkanı olacağım, benden habersiz kazı, bakım, onarım, afiş veya pankart indirme olacak. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Eğer Sayın Kadir Albayrak’ın birlikte çalıştığı kişilerin ne yaptığı hakkında bir bilgisi yoksa, bu ciddi bir sorundur. Fakat ben Kadir başkanın bilgisi olmadığına inanmıyorum. Kadir Albayrak bana, “haberim yok” derken arkamdan farklı davranıyor. Altınova sahilini yaparken, burasını Milli Emlak’tan satın aldık. Sahil yolu yapmaya başladığımızda, birden durdurma kararı geldi. Kadir başkan bana, haberim yok ”derken, dava açıp durdurmuş. Biz de yasalara uygun olarak kiralayıp sahil yolunu yaptık.

Şimdi sırf Kadir başkan yüzünden belediye olarak bu sahil yolu için her yıl 120 bin lira kira ödüyoruz. Yazık değil mi bu halkın parasına? Sırf Süleymanpaşa belediyesi yapıyor diye 120 bin lira belediyeye masraf çıkarması uygun mu? Bir de bütçe meselesi var; Kadir Albayrak büyükşehirlere eşit bütçe dağıtılmadığını iddia ediyor. Kendisi Trakya belediyeler birliği başkanıdır. Kendisi adil olsun. Bütçeden aynı nüfusa sahip Çorlu’ya 324 milyon bütçe ayırırken, merkez ilçe Süleymanpaşa ‘ya 79 milyon bütçe ayırıyor. Çerkezköy’e bütçe yüksekken, Marmara Ereğlisi ve Hayrabolu’ya düşük bütçe verip 30 bin nüfuslu Muratlı’ya 11 milyon bütçe veriyorsun.

MADEM ADİLSİN, PARTİZAN YAKLAŞIMDA BULUNMUYORSUN, BU BÜTÇEYİ NEYE GÖRE DAĞITTIN? ADALET, EŞİT PAYLAŞIM İSTERKEN, SEN NEDEN EŞİT DAĞITMIYORSUN? Şimdi ben huzurlarınızda Sayın Kadir Albayrak’a sesleniyorum; TELEFONDA FARKLI, ARKAMDAN FARKLI MUAMELE YAPMA, BUYUR TÜM BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZI ÇAĞIRIP KARŞILARINDA HESAP VERELİM. BİZİM VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK. BASIN MENSUPLARI ÖNÜNDE HER ŞEYİ KONUŞMAYA HAZIRIM AMA SAYIN KADİR BAŞKANIN KARŞIMA GEÇİP BASIN MENSUPLARI KARŞISINDA HER ŞEYİ AÇIĞA KAVUŞTURMAYA YANAŞACAĞINI SANMIYORUM.

Çok projem var ama yer ve güzergâhları söylemiyorum. ÇÜNKÜ KADİR BAŞKAN ONLARI DA ENGELLER” Dedi. 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle düzenlenen yemek programı, basın mensuplarına çeşitli hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. CÜNEYT YÜKSEL’İN BASIN MENSUPLARI ÖNÜNDE BİRLİKTE HESAP VERME TEKLİFİNİ KABUL EDİP ETMEYECEĞİ MERAK EDİLİRKEN, KADİR ALBAYRAK’IN TEKİRDAĞ BASINININ ÇOĞU İLE KÜS VEYA KAVGALI OLDUĞU İÇİN BU ÇAĞRIYA OLUMLU YANIT VERİP VERMEYECEĞİ MERAKLA BEKLENİYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin