info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dayanışma Yemeği Büyük İlgi Gördü

Cumhuriyet’in ilanının 90.yıldönümü ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun 91.yıldönümü nedeniyle önceki akşam CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatınca bir gece düzenlendi.

Gecede konuşan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gün geçtikçe ilginin çok daha arttığını söyledi. Başkan Özkan, “Beş ay sonra yerel seçimler var. Bu seçimde inşallah meşaleyi Çerkezköy’den yakacağız. Yedi tane belediye başkan aday adayımız var. Yedisi de ayrı ayrı çalışıyor. Hepsinin çalışmasından ilçe yönetimi olarak mutluyuz. Kendi aralarında bu zamana kadar kırgınlık yada dargınlık olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Aday olan arkadaşımızın arkasında altı tane arkadaşımız birleşip aynı çalışmayı devam ettireceğiz” dedi.
 
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMELİYİZ
 
CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk de, “Cumhuriyet’in kuruluşu ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun aynı güne denk gelmesi bizler için farklı bir mutluluk. Bu anlamlı günlerin, o yıllarda yaşadığımız  sıkıntıların üstesinden gelmek için ulus olarak nasıl bir araya geldiğimizin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Tarih, tüm topraklarımızda olduğu gibi Çerkezköy’de de adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu onurlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, daha çağdaş bir Türkiye, daha gelişmiş bir Çerkezköy için mücadelemizi verirken, dünümüzü, geçmişte yaşadıklarımızı asla unutmamalı, Ulusumuz ve Ülkemiz için büyük kahramanlıklar sergileyen aziz şehitlerimizi her zaman yad etmeliyiz” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’Ü KUTLUYORUZ
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise “Biz bugün 29 Ekim Cumhuriyet bayramını ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Ama bunun yanında bugün 30 Mart günü CHP’li belediye ile tanışacak olan Çerkezköy’ü kutluyoruz. Bu coşku ve beraberlik bizlere başarı getirecektir. Bizler bu yolda birbirimizin elinden tutarak, destek olarak bu mücadelede başarıya ulaştıracağız. Bununla birlikte hem Tekirdağ hem de Çerkezköy kazanacak. Aday kim olursa adayın arkasında kenetleneceklerine inancımız tamdır”dedi.
 
BAYRAMLARIMIZ MİLLİ DEĞERLERİMİZDİR
 
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de her türlü baskı, tehdit ve engellemelere rağmen 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayacaklarını belirtti. Yüceer, “Çünkü AK Parti iktidarı üç bayramdır türlü türlü bahanelerle bayramı kutlatmak istemedi. Ama bizlerin bayramları kutlamamıza engel olamadılar. Tam tersi yaşlısı, genci, kadını, erkeği, çocuğu bayraklarını alarak bayramını büyük bir coşku ile kutladı ve bayramları yasaklamanın kimsenin haddinin olmadığını bir kez daha gösterdi. Bayramlarımız bizim milli değerlerimizdir. Biz bu coğrafyada hangi şartlarda oturduğumuzu biliyoruz. Cumhuriyetin çok kolay elde edilmediğini biliyoruz. Bu mücadelenin adını ya istiklal ya ölüm koyduk. Mücadelemizi böyle verdik, böyle devam ettirmeye devam edeceğiz. Biz bir bütün değerleri ebediyen koruyup, gelecek nesillere aktarmaya aynı azim ve kararlılık ile devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ VE ORDUSUNU YOK ETMİŞTİR”
 
AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyetini çökertmek için elinden geleni yaptığını ileri süren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Balyoz davasında deniz ve hava kuvvetlerini çökerttiler. Hem deniz hem de hava kuvvetlerinde bizim oradaki askerlerimizin Amerika’yı daha açabilecek nitelikte yarattıkları teknoloji yok ettiler. Denizaltında o kadar önemli teknolojiler bulunmuş ki bu Amerika’da bile o seviyede değildir. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a birileri talimat verip bu devleti yıkacaksın diyor. Hangi vicdan, hangi akıl bu görevi kabul edebilir. İçinde bulunduğumuz orduda subayı mahkum eden 9.Yargıtay Dairesi üyelerini şiddetle kınıyorum. Ben onların yerinde olsam bu karar nedeniyle intihar ederdim. Sizin verdiğiniz karar Türkiye Cumhuriyetini ve ordusunu yok etmiştir” diye konuşarak tepkisini dile getirdi.
 
ADAY ADAYLARI TANITILDI
 
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da türkü söyledi. Programın devamında ise Tekirdağ, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan adayları sahneye tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı. Program canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla devam etti.Programa katılan CHP’li Milletvekilleri masaları tek tek dolaşarak partililerle kucaklaştılar.