info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Depomania Türkiye birincisi oldu

Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan ve Proje Tabanı Beceri Yarışması nda önce Tekirdağ, ardından Bölge Birincisi olan Depomania, Bölge yi temsilen katıldığı Türkiye Finali nde de, Bilişim Teknolojileri Türkiye Şampiyonu oldu.

6 bin 700 projenin görücüye çıktığı yarışmada Türkiye Şampiyonluğu na uzanan Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencilerine bilgisayardan mp3 çalara kadar çok sayıda hediye verilirken, okula da 15 bin TL para ödülü ve çok fonksiyonlu bilgi işlem sistemi hediye edildi.

Veliköy Çok Programlı Lisesi son sınıf öğrencileri Rıfat Çakır, Nuray Elitaş, Barış Kabak ve Adem Örnek tarafından tasarlanan ve 2009-2010 Proje Tabanlı beceri Yarışması nda bölge birincisi olan Depomania projesi önceki gün yapılan Türkiye finalinde 9 bölge birincisi ile birlikte Türkiye birinciliği için yarıştı.

FİNALLER ANKARA DA YAPILDI

10 alanda bölge birincisi olan toplam 100 projenin katıldığı Türkiye Finali Yarışmaları Bakanlık Proje Değerlendirme Kurulu Üyeleri tarafından dosyaları incelenen projelerin Ankara Başkent Öğretmenevi nde gerçekleştirilen sunumları ile başladı. Yarışmaya katılan projeler MEB Şura Salonu nda düzenlenen ve açılışını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu nun yaptığı tören ile sergilenmeye başlandı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Projelerin sergilenmesinin ardından yapılan değerlendirmede yarışmaya Bilişim Teknolojileri alanında katılan Depomania projesi alanında Türkiye birincisi olurken, başta Tekirdağ olmak üzere Marmara Bölgesi nin de gurur kaynağı oldu.

6700 PROJE İLE YARIŞTI

Bilgi ve iletişim teknolojileri, elektrik elektronik ve otomasyon, kişisel ve sosyal hizmetler, moda tasarımı, sağlık hizmetleri, ticaret ve iş yönetimi, turizm hizmetleri, üretim ve mühendislik teknolojiler I, üretim ve mühendislik teknolojiler II, yaratıcı sanatlar olmak üzere 10 alanda düzenlenen yarışmada Tekirdağ daki elemelerden itibaren 17 bin 20 öğrencinin hazırladığı 6 bin 700 proje ile yarışarak Bilgi ve İletişim teknolojileri alanında Türkiye birincisi olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan, final yolculuğunu şu ifadelerle anlattı: "Öğrencilerimiz ve Proje Danışmanımız Özlem Yıldız ile birlikte Pazar günü yola çıktık. Pazartesi günü öğrencilerimiz ile birlikte Ankara nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdik. Salı günü 16.15 te projemizi jüri üyelerine sunduk. Bir sonraki gün de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından stant açılışları yapıldı"

VARICIER DE ARAYIP TEBRİK ETTİ

Stantların da Ankara daki kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Muzaffer Arslan, stantların kapatılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, sanayi kuruluşları temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile ödül töreni düzenlendiğini söyledi. Türkiye birinciliğinin açıklanmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer in de kendilerini arayarak tebrik ettiğini ifade eden Arslan, "Birkaç ay önce okulumuza gelen MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır ın elde ettiğimiz birinciliği Zaten Veliköy ÇPL den bunu bekliyordum ifadelerini kullanması ve gelen diğer olumlu tepkiler de bizi çok mutlu etti." dedi.

İLK KEZ TÜRKİYE DERECESİ

Tekirdağ ili, Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Depomania Projesi ile, Proje Tabancı Beceri Yarışması nda ilk kez Türkiye derecesi elde etmiş oldu.

15 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Depomania nın tamamen öğrenciler tarafından tasarlanması ve özgün olmasının bu projeleri diğer projelerden ayırdığını ifade eden Arslan, projeyi tasarlayan öğrenciler Rıfat Çakır, Nuray Elitaş, Barış Kabak ve Adem Örnek ve Proje Danışmanı Özlem Yıldız a teşekkür etti. Projenin elde ettiği derece sonucu Veliköy Çok programlı Lisesi ne 15 bin TL para ödülü ve çok fonksiyonlu bilgi işlem sistemi verilirken, projeyi tasarlayan öğrencilere de birer diz üstü bilgisayar, altın ve mp3 çalar gibi çeşitli hediyeler verildi.