info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Müzeler Günü Kutlandı

Dünya Müzeler Günü Kutlama Programı; Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI’ nın katılımıyla Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde gerçekleştirildi.

Dünya Müzeler Günü  Kutlama Programı;  Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI’ nın katılımıyla  Tekirdağ Arkeoloji  ve  Etnografya  Müzesinde gerçekleştirildi.

Müzeler Günü Kutlama Programı İlimiz  Arkeoloji ve Etnografya Müze  Müdürü  Önder ÖZTÜRK’ ün konuşmasıyla başladı . Etnografya Müze  Müdürü  Önder ÖZTÜRK yapmış olduğu  konuşmasında;

"Müzeler kültür varlıklarını tespit eden, ilmi metodlarla açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sürekli ve geçici olarak sergileyen halkın Kültür ve Tabiat Varlıkları konusunda eğitimini ve bilgi seviyesini  yükselten,  dünya görüşünü değiştirmede tesirli olan bilimsel kurumlardır. İlimizde hizmet veren Müze Müdürlüğü bu güne kadar  139 Arkeolojik alanı  Sit alanı olarak tescil etmiş  ve 16663 adet eseri Tekirdağ  Müzesine kazandırmıştır, kazandırmaya da devam  edecektir "diyerek sözlerine son verdi.

Teşhiri yenilenen Tekirdağ Müzesi ile Dünya Miras Alanları konulu fotoğraf sergisi,  Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr Neşe ATİK ve Müze Müdürü  Önder ÖZTÜRK' ün Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI ve katılımcılara Müzedeki  eserler hakkında bilgi vermesi ve Fotoğraf  Sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.