info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emrah Tunca: "Tekirdağ ın başına talih kuşu kondu"

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tekirdağ ın Büyükşehir olmasını, "Kentimizin tarihi açısından bir miladı yaşıyoruz. Büyükşehir olmak, piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey. Tekirdağ ın başına talih kuşu kondu" şeklinde yorumladı.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını, “Kentimizin tarihi açısından bir miladı yaşıyoruz. Büyükşehir olmak, piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey. Tekirdağ’ın başına talih kuşu kondu” şeklinde yorumladı.

 

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘mahalle gezileri ve kahvehane toplantıları’ kapsamında Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sezayi Çetin, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ethem Mollayusufoğulları, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Değirmenci ve İlçe Yönetim Kurulu üyesi Serdar Ürken ve Recep Güven’den oluşan heyet Çınarlı Mahallesi esnafı ve sakinleriyle buluştu.

 

Başkan Emrah Tunca, program kapsamında esnaf ile sohbet ederek parti çalışmaları ve Büyükşehir konusunda önemli mesajlar verdi. Tekirdağ’ın Büyükşehir kapsamına alınmasının ilin tarihi açısından önemine vurgu yapan Tunca, “Kentimizin tarihi açısından bir miladı yaşıyoruz. Büyükşehir olmak, piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey. Tekirdağ’ın başına talih kuşu kondu” şeklinde konuştu.

 

Başkan Tunca, Büyükşehir olmanın hem mali kaynakların artışı hem de hizmet alımı noktasında önemli avantajları beraberinde getireceğini söyleyerek, “Muhalefet Belde Belediyelerinin kapatılması üzerinden bir propagandaya girmiş durumda. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının nimetini aslında onlar da çok iyi biliyorlar. Ama sırf muhalefet yapmış olmak için beldelerin kapatılmasını eleştirerek vatandaşın aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Belde Belediyelerinin 5 yılda yapabilecekleri hizmeti eskavatörüyle, kepçesiyle, kamyonuyla, işçisiyle, iş makineleriyle, teknik personeliyle Büyükşehir Belediyesi 1 haftada yapabilecek. Şimdi bunu kalkıp nasıl kötüleyebiliyorlar? Akıl alır gibi değil” diye konuştu.

 

Belediyecilik hizmeti açısından AK Parti ve onu oluşturan köklerin engin bir tecrübe ve birikime sahip olduğunu vurgulayan Tunca, “Belediyecilik, hizmet ve modern şehir için fikir üretmek bizim işimiz. Bu bizim genlerimizde var. Türkiye’nin dört bir yanında ulusal ve uluslar arası bazda başarı ödülleri ve halk memnuniyetinin takdir ettiği bir AK belediyecilik kültürümüz var. Bu kültürü Tekirdağ ile buluşturup bu kenti çöp dağlarından, tümsekli, çukurlu, tozlu yollardan, trafik keşmekeşinden kurtaracağız” dedi.

Program kapsamında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan ve sözleri dikkatle dinlenen Emrah Tunca, mahalle sakinlerinin belediyeden memnuniyetsizliklerini dile getirmeleri üzerine, “Bir musibet bin nasihatten evladır. CHP’li belediye vatandaşa, ‘biz bu işi beceremiyoruz’ mesajı vermiştir. Bu zihniyetin ipliği pazara çıkmıştır ve halkımız da bunu görmüştür” diye konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve beraberindeki AK Partili heyet Büyükşehir ile ilgili bilgilendirmenin ardından AK Parti’nin Tekirdağ’da gerçekleştirdiği icraatları hatırlatarak ileriye dönük yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kahvehane ziyaretlerine iştirak eden bazı vatandaşların partiye üye olmak istemeleri üzerine, bizzat Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca tarafından üyelik kayıtları yapıldı. Ziyaretin sonunda kahvehane sakinleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.