info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emre Köprülü’den Cam İşçilerine Destek

20 Haziran 2014 tarihinde grev kararı alan ve yaklaşık 1 haftadır grevde olan Cam İşçilerine, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’den destek geldi.

Greve çıkan işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduğunu bildiren CHP’li Köprülü; işçilerle yaptığı görüşmede ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. 
 
5800 Cam İşçisinin Hakları için 10 Şişecam Fabrikasında grevde olduklarını vurgulayan Köprülü; bu işçilerin şişe cam yetkilileri ile yaptıkları toplu sözleşme müzakereleri boyunca; istedikleri hakların sağlanmadığını yaşanan adaletsizliğin bir an evvel giderilmesini beklediklerini ifade etti.  
 
Ücret artışı, iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve diğer parasal haklar konusunda anlaşmaya yanaşmayan Şişe Cam Yetkililerine seslenen İşçiler, emeklerinin karşılığının verilmesini talep ettiler. 
 
CHP’li Köprülü; Sendika yetkilileri ve cam işçileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde; Şişecam yetkililerinin cam işçisinin içinde bulunduğu ekonomik güçlükleri görmezden geldiklerini, ortada ciddi bir ücret adaletsizliği olduğunu ve bu olumsuz koşulların düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
Bu mücadelelerinin kazanana kadar devam edeceğini bildiren İşçilere seslenen Köprülü; Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman işçilerin yanlarında olduklarını vurguladı.