info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelliler Yaşamevi ni Başbakan Erdoğan Açacak

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Çerkezköy Belediyesi tarafından Barbaros Caddesi üzerinde yapılan Engelli Yaşam evi açılış için gün sayıyor.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi tarafından Barbaros Caddesi üzerinde yapılan 'Engelli Yaşam evi' açılış için gün sayıyor.

Çerkezköy Belediyesi tarafından engelli vatandaşların hayatını birçok açından kolaylaştırma amacıyla yapılan ve Türkiye'ye örnek olacak Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engelliler Yaşam Evi'nde çalışmalar tamamlandı. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri ekipleri son olarak bahçe düzenlemesi ve yatakhaneler ile merkezin gösteri salonunda düzenleme yaptı. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, "Pazartesi günü Belediye olarak biz işimizi bitirip teslim yapacağız. Artık bundan sonrası Sakatlar Derneği'ne kalmış"diye konuştu.

Engelliler için bina yapmakla kalmayan belediye birçok donatıyı da yaptı.

Engelliler Yaşam Evi'nde kalacak engelliler ve buradan faydalanacaklar için bahçe düzenlemesi de yapıldı. Hiçbir engelin bulunmadığı düz beton zeminden oluşan bahçenin dört bir yanı da ağaçlandırıldı. İçerisinde engellilerin vakit geçirebileceği salıncak bulunan bahçenin peyzajını da Belediye görevlileri gerçekleştirdi. Teslim edildikten sonra ihtiyaç sahibi bazı engellilerin barınması için yatakhanelerin içerisine yatak, elbise dolabı, masa ve sandalye yerleştirmeyi ihmal etmeyen Belediye, mutfak malzemelerini de temin etti. Çerkezköy Belediyesi, Eğitim Öğretim ve Yaşam Evi'nin gösteri salonunun düzenlemesini de yaptı. Belediye, engellilerin tiyatro, müzik, konferans gibi etkinliklerini yapabileceği gösteri salonunun hazırlanmasını da gerçekleştirdi.