info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene’nin İlk Kadın Muhtar Adayı

Uzun yıllardır sivil toplum örgütlerinde görev alan Cemile Sevimli, 30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Yeşiltepe mahalle muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

Sevimli,"Muhtarlığa bir bayan eli değsin diye aday oldum. Yeşiltepe Mahallesi’ni ve sakinlerini iyi tanıyorum ve kazanacağıma inanıyorum” dedi. 
 
Ergene ilçesinin ilk kadın muhtar adayı olduğunu duyanların ilk başlarda şaşırdığını, sonrasında ise memnuniyetle karşıladığını belirten Yeşiltepe Mahalle Muhtar Adayı Cemile Sevimli, "Muhtarlık koltuğuna değil, hizmete talibim. Sorun ve sıkıntıları çözme noktasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışarak mahalle halkına hizmet etmeye talip oldum. İyi işler yapacağıma inanıyorum. Amacımız tüm muhtarlık çalışmalarını halk için, halkla birlikte yürütüp, sonuna kadar şeffaflık içerisinde halkın karar alma süreçlerine doğrudan katılımını sağlamak. Mahallede yaşanan sorunların en büyük yükünü taşıyan ve sorunlarla birebir yüzleşen kadınların, mahalle yaşamında söz ve karar haklarını sağlamak amacıyla ‘pozitif ayrımcılık’ ilkesinin hayata geçirilmesi için çalışacağız” diye konuştu.
 
Adaylık kararını almasında başta eşi ve ailesi olmak üzere yakın çevresinin, kadınların teşvik ve desteğinin etkili olduğunu ifade eden Sevimli, "Kadınların var olduğu yerde başarı ve toplumsal paylaşma yaşam düzeyimize de yansır. Diğer muhtar adayı olacak rakiplerime de başarılar diliyorum. 30 Mart yerel seçiminin demokratik ve huzurlu bir ortamda geçmesini diliyorum" ifadelerini kaydetti.