info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Evlenme vaadiyle dolandırıldı

Malkara?da meyve ve sebze satarak geçimini sağlayan 47 yaşındaki Ömer ertek, evlenmek istediği Hatice A. nın kendisini dolandırarak 28 bin TL sini aldığını öne sürerek cumhuriyet savcılığı na başvurdu

Malkara ilçesinde yaşayan Ömer Ertek, annesi ve babası ile bakabilmek için manavlık yaparak geçimini sağlıyor. Tanıdıkları aracılığı ile tanıştığı Hatice A. ile evlenmek üzereyken dolandırıldığını anlayan Ertek, 22 yıldır biriktirdiği 28 bin liranın çeşitli nedenler ile elinden alındığını öne sürdü. Ertek, "16 Mart 2009 tarihinde tanıdıklarımız bir kız olduğunu benimle evlendirmek istediklerini söylediler. Kızın dayısı geldi onunla görüştük. 1 Nisan tarihinde kızı Malkara ya getirdiler, görüştürdüler. Üç gün sonra söz yaptık, yüzükleri taktık. Takılar için 6,5 bin lira masraf yaptım, 500 lira yol paralarını verdim. Kıza harçlık olarak 300 lira verildi. Kızın da insaflı merhametli olduğu, annesi, babası ve üç kardeşinin 29 sene önce trafik kazasında öldüğü söylendi. Benim de ince yerimi buldular beni oradan bağladılar. Öksüz yetim diye inandık. 22 yıldır biriktirdiğim 28 bin lirayı elimden aldılar. Evlendirme vaadi ile kandırıldım, dolandırıldım. Cumhuriyet Savcılığı na şikayette bulundum, kızı getiren kişilerin ifadeleri alındı, fotoğrafları olduğu halde suçlu kişiler bulunup ortaya çıkarılamıyor" dedi.
Tekirdağ ın Malkara İlçesi nde annesi ve babası ile birlikte yaşayan Ömer Ertek, uzun süredir evlenmek için para biriktirdiğini onu da dolandırıcılara kaptırdığını anlattı. Her şeyin üç gün içerisinde başlayıp bittiğini ifade eden Ertek, "3 Nisan tarihinde yüzükleri taktıktan sonra kız bana isteklerini söyledi. 3,5 bin lira kredi kartı borcum var annemden ve babamdan kalan maaşımı daha sonra alacağım. Kullandığım kredi kartından dayımın haberi yok bana borç verir misin dedi. Sonra 3 bin lira gelinlik parası istedi verdim ama gelinliği aldı mı bilmiyorum. 10 bin lirada da kına gecesi için masraf yapmış onları istedi. Kına gecesini erkek tarafı yapar dedi. Yüzükleri taktıktan sonra ev aramaya başladım. Düğün hazırlıklarına başladım. Daha sonra ne gelen oldu ne giden oldu ortadan kayboldular. Olaydan bir hafta sonra annem denge kaybı hastalığına yakalandı şuan yürüyemiyor. Ben Malkara da tanıdıklarıma rezil oldum. Herkes evleniyordum, düğün yapacaktın ne oldu diye sormaya başladı. Herkes beni ayaklar altına aldı, hatta yalancı diyen bile oldu" dedi.
Başından geçenlere inanamadığını anlatan Ömer Ertek, özellikle Malkara ilçesinde bu tür olayların sıkça yaşandığını söyledi. İsmini Hatice olarak bildiği kızın bir evlilik çete üyesi olduğuna inanan Ertek, "Çete olduklarına kesinlikle eminim. Bana İzmir Çeşme de yakınlarının öldüğünü para lazım olduğunu söylemişti. Artık ölümlere bile inanmıyorum. Başka ilçe ve köylerde de aynı şekilde kaçan, gelmeyen kızlar duydum. Bunların çete olduğuna inanıyorum. Hiç kimse böyle ayaklarına gelen kişilere kimse inanmasın. Polise mutlaka bildirsinler. Gerçek isimlerse evlensinler. Ben öksüz ve yetim diye evlenmek istedim. Beni dolandırdılar ve kaçtılar. Bana kızın Edirne nin Havsa ilçesine kayıtlı olduğunu ve isminin Hatice Arıkan olduğunu söylediler. Yanında gelen ve dayısı olduğunu söyledikleri adamla beraberdiler. Ancak geçen sürede kimse gelmeyince Havsa da araştırdım. O isim ve soy isimde kimseyi bulamadım. Şimdi kıza ve dayısına ulaşamıyorum. 22 senede biriktirdiğim 28 bin liramı aldılar" diyerek polise başvurdu.