info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gençler Mikes Kelemen’in Ayak İzlerinde Projesi

Bu proje Avrupa Birliği Gençlik Programı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir.

Projede çekilen çevre temalı fotoğrafların sergileneceği fotoğraf sergimizin açılışı,  22 eylül 2013 Pazar günü saat 14:00 Tekira Alışveriş Merkezinde olacaktır. Tüm basın mensuplarımız davetlidir.
 
Proje metni:
GENÇLER MİKES KELEMEN’in AYAK İZLERİNDE , ZAGON’DAN SONRA RODOSTO’DA…
“ACT SUSTAINABLE!”  (SÜRDÜRÜLEBİLİR DAVRAN!)
Bu proje Avrupa Birliği Gençlik Programı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir.
 
Ayrıca yerelde Tekirdağ Belediyesi ve Tekira Alışveriş merkezi de destek veren kurumlar arasındadır.
 
Türkiye Ulusal Ajansı, Ankara’da “ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı” adı altında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığının altında çalışmaktadır.
Projemiz,  Gençlik Programı’nın alt eylemlerinden biri olan “gençlik değişimi” projesidir ve 3 ülke  ortaklı bir projedir; bu ülkeler Türkiye, Romanya ve Macaristan’dır.
 
İlk olarak Romanya, Macaristan ve Türkiye’den gençler, Mikes Kelemen’in doğum yeri olan Zagon köyünde (Romanya) yine Avrupa Birliği Gençlik Programı tarafından desteklenen bir gençlik değişimi projesiyle Kasım 2012 ‘de bir araya geldiler.
Proje, Mikes Kelemen ve onun yolculuğuna ayrıca Avrupa Birliği’nin dünü, bugünü ve geleceğine dair aktivitelerin, atölye çalışmalarının, grup çalışmalarının yapıldığı bir program ile gerçekleşti. Üç ülkenin gençleri arasında birbirlerinin kültürlerine dair bilgi alışverişinin yapıldığı, önyargıların yıkıldığı, kalıcı dostluklar ve arkadaşlıkların kurulduğu ve kültürlerarası bir öğrenme ortamının yaratıldığı ilk projenin 2.  ayağı  Eylül 2013’de Tekirdağ’da gerçekleştirilecektir.
 
İlk proje süresince ve sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda buradaki projenin Mikes Kelemen’in yolculuğuna ve 3 ülkeyi birleştiren önemli bir unsur olmasına değinmesinin yanında projede ana tema olarak “çevre ve sürdürülebilir kalkınma”  konusunun seçilmesine karar verildi.
 
Projenin ön hazırlık toplantısı 27-29 Ağustos 2013 tarihlerinde Tekirdağ’da üç ülkenin ekip liderlerinin ve proje koordinatörünün katılımı ile gerçekleşmiş olup projemiz toplamda 3 ülkeden 29 gencin katılımı ile 16-24 Eylül 2013 tarihlerinde Tekirdağ’da gerçekleşmektedir.                 
 
Proje aktiviteleri arasında, fotoğraf atölyeleri, fotoğraf sergisi, duvar boyama aktivitesi, çevre sorunları ve sürdürülebilir kalkınmaya dair atölye çalışmaları, Tekirdağ’ın çevre sorunlarına dair çözüm ve proje önerileri için yapılacak olan grup çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Romanya, Türkiye ve Macaristan kültürel geceleri de akşam yapılacak aktiviteler arasındadır.