info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde bir çok ilde "kar yağışı" bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin İç ve Batı kesimlerinde beklenen yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmaranın güneyi, Kütahya, Afyon ile Batı Karadenizin iç kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde esecek.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (10 ila 14) azalacak, güney kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneybatıdan hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile akşam saatlerinden sonra güney ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.