info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haftabaşı Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Türkiye`nin pazartesi gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.

Buna göre, yurt genelinde Pazar gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun batısında yağış bekleniyor. Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olarak beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Bilecik, Kütahya ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi günü bu yağışlı sisteme Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın eklenmesiyle batı bölgelerinde hissedilir derecede sıcaklığın 8-10 derece düşmesi bekleniyor. BU düşüşle birlikte İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz`de kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur; Akdeniz kıyılarında kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

Pazar gecesi kuzeybatı kesimlerinde kuvvetlenecek poyrazın, pazartesi günün özellikle Marmara, Ege, ve Batı Karadeniz`de saatte 80-100 kilometre esen poyraz fırtınasına dönüşmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günleri ülke genelinde devam edecek yağışların soğumasıyla birlikte kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Kar yağışlarının özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Düzce, Bolu, Afyon, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor, Güney kesimlerde sağanak yağışın Antalya, Muğla, Mersin, Adana Osmaniye ve Hatay çevrelerinde etkili olacak.

Kar yağışının Perşembe ve Cuma günleri iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Vatandaşları uyaran Çağlar. Yurt genelindeki kötü hava koşulları nedeniyle trafikte aksama, deniz ulaşımında ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, buzlanma ve don olayı, gribal enfeksiyon riski gibi konularında tedbirli olmalarını istedi.