info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hanefi Avcı Valiyi Yasadışı Dinlemiş

Tutuklanan Hanefi Avcı nın, dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı dinlettiği ortaya çıktı.

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Hanefi Avcı nın, dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı dinlettiği ortaya çıktı. İçişleri Müfettişi, yasadışı dinleme konusunda Bakanlık tan soruşturma izni istedi.

Yasadışı dinlemeden şikayet eden ve Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı nın Edirne de görev yaparken Tekirdağ Valisi Nezih Doğan ı dinlettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri Avcı nın Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Tekirdağ Valisi olarak görev yapan Aydın Nezih Doğan ı uzun süre dinlettiğini belirledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay dan soruşturma için izin talebinde bulunan müfettişlerin bu isteğini Bakan Atalay inceliyor.

BALYOZ VALİSİ AVCI YA YAKALANDI

Hanefi Avcı 2005 yılında Kaçakçılık ve Organize suçlarlar Mücadele Daire (KOM) Başkanlığı ndan Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde göreve başladı. 2006 yılında ise asaleten Edirne İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Avcı ile aynı yıl Tekirdağ Valiliğine atandı. Avcı nın "Haliç te Yaşayan Simonlar" isimli kitabındaki iddialarla ilgi soruşturma başlatan İçişleri Bakanlığı müfettişleri incelemeyi derinleştirdikçe ilginç olaylar tespit etti.

NEDEN DİNLETTİ BİLİNMİYOR

Avcı nın Edirne de görev yaparken dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı telefon görüşmelerini dinlettiği belirlendi. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hakkında inceleme başlatılan Hanefi Avcı nın Vali Doğan ı dinletmesinin sebebi ise anlaşılamadı. Emniyet Müdürlüğü nde teknoloji temeline dayalı istihbarat sisteminin kurucusu olarak bilinen Hanefi Avcı nın hiçbir adli makamlardan izin almadan Vali Doğan ı dinletmesi dikkat çekti.

SİLAHI TESLİM ETMEDİ

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince incelenen Hanefi Avcı ile ilgili bir diğer ilginç tespit ise Olağanüstü Hal Bölgesinde (OHAL) görev yaptığı süreçte sadece o bölgede kullanılan silahları bölge dışına çıkardığı oldu. Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında Avcı nın evi aranmış ve OHAL döneminde görev yaptığı sırada kendisine verilen silahı teslim etmediği belirlenmişti. Tecrübeli bir emniyet görevlisi olan Avcı nın bu silahı neden teslim etmediği ve evinde sakladığı merak uyandırdı. Avcı nın, terörle daha etkin mücadele için kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı na kendine yakın isimlerin getirilmesi için de yoğun bir çalışma sarf ettiği belirtildi.

SKANDAL SÖZLER

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapan Aydın Nezih Doğan, 23 Ocak 2006 da Tekirdağ Valiliği ne 11 Haziran 2009 da da Konya Valiliğine atandı. Doğan, Konya nın Yunak ilçesine yaptığı bir ziyarette, "Kürt den olmaz evliya, olsa da koyma avluya" dediği iddia edilmişti. Doğan, suçlamaları kabul etmezken, skandal sözlere olay anında tepki gösteren İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Ürün ve Raşit Göktaş, valiyi yalanlamıştı.