info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hava ambulansı hayat kurtarıyor

Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesinde kalp krizi geçiren 53 yaşındaki Yaşar Tarakçı, ameliyat için hava ambulansı ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ne nakledildi.

Yaşar Tarakçı, önceki gece sabaha karşı ani rahatsızlık geçirdi. Daha önce kalp ameliyatı olan ve kalp rahatsızlığının yanı sıra şeker ve bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Tarakçı, önce Çorlu Devlet Hastanesi ne buradan da Özel Çorlu Şifa Hastanesi ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen kadının, İstanbul a nakledilmesi ve orada ameliyat edilmesi kararlaştırıldı. Hastanın nakledilmesi için Sağlık Bakanlığı ndan hava ambulansı talep edildi.
Talep doğrultusunda İstanbul dan yola çıkan hava ambulansı Çorlu General Basri Saran Stadyumu na iniş yaptı. Ambulansla stadyuma getirilen Yaşar Tarakçı, sağlık görevlilerince ambulanstan alınarak hava ambulansına konulduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ne nakledildi.
Eşinin sedyeyle hava ambulansına taşınmasını cep telefonu kamerasıyla kaydeden Necip Tarakçı ise, hava ambulansının çok güzel bir hizmet olduğunu dile getirdi.