info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu’da Diş Teknisyen Yardımcılığı Kursu’na Büyük İlgi

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde açılan Diş Teknisyenliği Yardımcılığı kursu vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Hayrabolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Recep Yaver yaptığı açıklamada, Hayrabolu Devlet Hastanesi ile Hayrabolu Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Diş Teknisyenliği Yardımcısı eğitimlerine devlet hastanesinde başlandığını belirterek, "Kursumuz ile sağlık sektöründe nitelikli çalışanların istihdam edilmesine yönelik bir projedir. Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz hem ilçemizde hem de bölgemizin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren diş hastanesi ve diş kliniklerinde istihdam edilebilecekler. Eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz" dedi.
 
Devlet Hastanesi Diş Hekimi Uzmanı Atilla Eryılmaz kursun 6 ay sürmesinin planlandığını dile getirerek, "Kursiyerlerimize diş kliniğimizde bulunan malzemeleri tanıma ve uygulama imkanı bulacaklar. Kursumuza katılan 25 kursiyerimiz, kurs sonunda almış olacakları kurs bitirme belgesiyle kolayca iş bulabilecekler" ifadelerini kaydetti. 
 
Eryılmaz, kursun özellikle son yıllarda önemi giderek artan diş sağlığı konusunda nitelikli personel açığının kapatılması adına yararlı olacağını kaydetti.