info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu’da Gelincik Bitkisine Büyük İlgi

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde kurulan sebze pazarına köylüler tarafından getirilen ’gelincik’ bitkisine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

İlçenin Aydınlar Köyünden ilçeye sebze satışı için gelen Mümin Yelten, hafta boyunca eşiyle tarlalardan topladığı gelincikleri pazarda satışa sunduğunu belirterek, "Gelincik bitkisi ıspanağa benzer. Tarlalardan topladığımız bu bitki, çiçeğini çıkarana kadar haşlanarak ya da kavurarak tüketilir. İsteğe göre yoğurtlu, salçalı olarak yemeği yapılıyor. Salatalarda da kullanılıyor ve şifalı olduğu da söyleniliyor. Her hafta 10-15 kilogram gelincik getiriyorum" dedi.
 
Yelten, tezgahta gelincik gören vatandaşların önce şaşırdığını, gelincik bitkisinin yemeğini yapan müşterilerin, sonraki hafta yine gelincik aldıklarını belirterek, gelinciğin kilogramını 1,50 TL’den sattığını kaydetti.ekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde sokak aralarında uyuşturucu satışı yapanlara yönelik polisin yaptığı operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı. 
 
Edinilen bilgiye göre, Kapaklı’da sokak aralarında uyuşturucu madde satıldığı ihbarları üzerine harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kimlikleri belirlenen şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takibin ardından satıcı Cengiz G. ve yanında bulunan Ferhat S. ile Habip T.’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunduklarını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. 
Cengiz C., Ferhat S. ve Habip T.’yi kıskıvrak yakalayan ekipler, şahısların üzerlerinde yaptığı aramada 40 ecstasy hap ve 5 gram kubar esrar ele geçirdi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan üç şahıs öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliyesi’ne getirildi.
 
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, geleceğin teminatı gençler başta olmak üzere toplumun her kesimini uyuşturucu maddelerin zararlarından korumak amacıyla uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarının etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.