info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hedefteki Savcının Koruması Alındı

PKK ve Hizbullah ın Hedefindeki Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan a Verilen Koruma, Tehdit Yok Denilerek Kaldırıldı.

Bir dönem terör örgütlerinin eylem alanı seçtiği Diyarbakır da 2002- 2006 yılları arasında özel yetkili savcı olarak görev yapan Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan, başta PKK ve Hizbullah olmak üzere terör örgütlerine yönelik bir çok soruşturmayı yürüttü. Gerek bu soruşturmalar ve gerekse mahkemede iddia makamındaki görevi sırasında bir çok teröristin Ceza almasını sağlayan Muammer Özcan, terör örgütleri tarafından hedef seçildi ve kendisine yasa gereği sürekli yakın koruma verildi.

En kritik bölgede ve dönemde görevini başarıyla tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan, Diyarbakır dan önce Adana ya, 2007 yılında da Tekirdağ a atandı. Hem Adana, hem de Tekirdağ da yakın koruma verilen Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan, burada da memurlarla ilgili soruşturmaları yürüttü. İl İdare Kurulu nun bazı memurlar için soruşturma izni vermeyen kararlarına karşı da İdare Mahkemesi nde davalar açtı.

Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan ın açtığı bu davaları kazanması ve bir çok memur hakkında soruşturma açması iddiaya göre dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı rahatsız etti. Savcı Özcan geçen yıl başında, Terörle Mücadele Kanunu nda Terör ve anarşi ile mücadelede görev yapanların gerekli koruma tedbirleri devlet tarafından alınır hükmü gereğince kendisine verilen yakın korumanın 2008 yılı için de görev yapmasını istedi. Ancak 23 Ocak 2008 tarihinde Vali Aydın Nezih Doğan başkanlığında toplanan kurul Savcı Özcan ın yakın koruma talebini geri çevirdi. Cumhuriyet Savcısı Özcan ın bu karara karşı Ankara 15 inci İdare Mahkemesi ne açtığı dava devam ediyor.

Savcı Özcan, 2009 yılı için yaptığı koruma talebi de 19 Ocak 2009 tarihinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kamalak başkanlığındaki kurulda yine kabul edilmeyince, bu kez İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu na itiraz etti. Komisyon talebi uygun görünce Mart 2009 dan itibaren yönetmelik hükümlerine göre Özcan a yakın koruma tahsis edildi.

VE KORUMA GERİ ÇEKİLDİ

Tekirdağ Valiliği ne yakın korumasının 2010 yılında da görevini sürdürmesi için başvuran Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan ın talebi bu kez kabul edilmedi. Savcı Özcan ın yakın koruması, Tehdit edildiğine dair bilgi ve belge olmadığı gerekçesiyle geri çekildi.

Savcı Muammer Özcan, Terörle Mücadele Kanunu nda kimlere koruma vereceğinin açık bir şekilde yer aldığını belirterek, tepkisini şöyle dile getirdi:

?Terörle mücadelede görev veren veya bu görevi ifa eden adli, istihbari, idari ve askeri görevliler, kolluk görevlileri, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları, terör suçlularının muhafaza edildiği Ceza ve tutukevlerinin savcıları ve müdürleri, Devlet Güvenlik Mahkemeleri nde görev yapmış hakim ve savcılar, Ceza Muhakemesi Kanununun 250 nci maddesiyle yetkili kılınmış ağır Ceza mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılar ile bu görevlerinden ayrılmış olanlar ve terör örgütlerinin açık hedefi haline gelen veya getirilenler ile suçların aydınlatılmasında yardımcı olanlar hakkında gerekli koruma tedbirleri devlet tarafından alınır deniliyor. Buna rağmen koruma verilmemekte ısrar ediliyor.