info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hortum Alaybey Köyünü Perişan Etti

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Alaybey köyünde meydana gelen hortumda 10 evin çatısı uçtu, otomobillerin ve evlerin camları kırıldı, yaşlı bir kadın yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde büyük bir gürültü ile köyün üzerine gelen hortum, vatandaşları korkuttu. Bir anda çıkan ve paniğe neden olan hortum, köyde yaklaşık 10 evin kiremitlerini uçurdu. Çatılardan havalanan kiremitler diğer evlerin ve otomobillerin camlarını kırarken, hortum nedeniyle bir ağaç kökünden söküldü, köy içerisindeki elektrik telleri koparak hasar gördü. Şiddetli hortum nedeniyle yolda yaya olarak yürüyen Remziye Çelik (86) yere düştü. Düşmenin etkisi ile yerde sürüklenen yaşlı kadın başının ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çelik, komşularının haber vermesi üzerine gelen 112 sağlık ekiplerince Malkara Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Hortum sonrasında jandarma ekipleri köyde incelemelerde bulunurken Kaymakam Mahmut Halal ve İlçe Jandarma komutanı Sedat Akbıyık köye gelerek olay ile ilgili bilgi aldı. Olayı anlatan köy sakinleri hortumun çok gürültülü bir şekilde geldiğini belirterek, "Köy içerisine kamyon ile çakıl indiriyorlar sandık. Çatılardan düşen kiremitler yağmur gibi yağmaya başladı. Bizler de evimizin içerisine kaçarak sığındık. Bitiğinde dışarıya çıktığımızda her yer yerle bir olmuştu ifadelerini kullandı. 
 
Bir anda ses geldiğini söyleyen köy muhtarı Hüseyin Küreşçi, "Uçak düştü zannettik. Ben evin önündeydim hortum bize doğru gelmeye başladı. Benim evinde çatısını falan aldı. Köyün elektriklerini kesti. Köyde 8-10 evde zarar vardır. Genellikle çatılarda ve duvarlarda zarar var. Köyde bir yaralı var hastaneye kaldırıldı" dedi.
 
Hasar ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ise hasar tespit çalışmalarının yapılacağını dile getirerek, "Bir vatandaşımız kiremit düşmesi sonucu yaralı ama durumu iyi. Şu anda hastanede. Belediyenin hasar tespitinin sonrasında kaymakamlık ve belediye olarak ne yapabileceğimizin değerlendirmesini yapacağız" ifadelerini kaydetti.