info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hükümet Konağı Çerkezköy’e Yakışmıyor

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çerkezköy Hükümet Konağı’nın Çerkezköy’e yakışmadığını söyledi.

Belen, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne atanan Kaymakam Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Milletvekili Belen, Metin Kubilay’a yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunurken Kaymakam Kubilay da ziyaretinden ötürü Belen’e teşekkür etti.
 
Milletvekili Belen, Çerkezköy’ün her geçen gün gelişerek büyüdüğünü belirterek mevcut Hükümet Konağı’nın Çerkezköy’e yakışmadığını söyledi. Geçtiğimiz dönem TBMM’deki Bütçe Görüşmeleri esnasında Çerkezköy Hükümet Konağı’nın yenilenmesi için teklif verdiğini kaydeden Milletvekili Belen “Çorlu ile Lüleburgaz’a yeni bir hükümet konağı yapılması kabul edildi, ancak Çerkezköy’e yeni bir hükümet konağı yapılmasını kabul ettiremedik” dedi.
 
Bu yıl gerçekleşecek Bütçe Görüşmeleri esnasında Çerkezköy Hükümet Konağı’nın yenilenmesi için teklifini yineleyeceğini belirten Belen “Çerkezköy’e yakışan, vatandaşların daha iyi hizmet alımını sağlayabilecek bir binaya ihtiyaç var” diye konuştu.
 
Mevcut Hükümet Konağı’nın dönem dönem su baskınına maruz kaldığını hatırlatan Belen “Her su baskınında giriş kattaki evraklar zarar görüyor. Son sel baskınında da birçok dosya zarar gördü. Bundan dolayı da Çerkezköy’ün yeni bir hükümet konağına ihtiyacı var” dedi.
Sanayi’nin İstanbul’dan tamamen çıkarılması ile birlikte Çerkezköy’de yoğun bir nüfus artışı yaşanacağını ifade eden Belen şöyle devam etti: “Sanayi’nin İstanbul’dan çıkarılacak olması Trakya’yı yakından ilgilendiriyor. Sanayi kuruluşlarının Trakya’yı seçecek olmaları, beraberinde işgücü ihtiyacını doğuracaktır. Bunun paralelinde de bölgede 3-5 milyon arasında bir nüfus artışı ön görülüyor. Yoğun nüfus artışı Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı, Ergene gibi İstanbul’a yakın yerleşim birimlerinde yaşanacaktır. Nüfus artışını da göz önünde bulundurarak yeni bir Hükümet Konağı oluşturulmalıdır.”
 
Tekirdağ’ın nüfusunun yılda ortalama 30 bin arttığını belirten Milletvekili Belen, nüfus artışında en büyük payın Çerkezköy ve çevresine ait olduğunu kaydetti. Kızılpınar ile Veliköy’ün kısa bir dönem önce köy statüsünde olduğunu söyleyen Bülent Belen “Bugün Kızılpınar’ın nüfusu 20 bine, Veliköy’ün nüfusu ise 7 binlere çıktı. Sanayi olduğu müddetçe Çerkezköy ile bölge göç almayı sürdürecek. Bundan dolayı da Yeni Hükümet Konağı 400-500 bin nüfusu göz önünde bulundurarak yapmalıyı" diye konuştu.
 
Büyükşehir yasası ile Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi statü kazandığını kaydeden Belen, Büyükşehir’in İmar Bütünlüğü sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade ederek İmar Bütünlüğü’nün sağlanmasında Kaymakam Kubilay’dan da katkı istedi.
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, göreve başladığında yeni bir Hükümet Konağı’na ihtiyaç olduğunu gördüğünü söyleyerek “İnşallah hep birlikte ele ele vererek Çerkezköy’e yeni bir Hükümet Konağı binası kazandıracağız. Bunun hazırlıklarına başladık. Araştırmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.