info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İş arayanlar ile işveren arasında köprü olacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde açılan Özel İstihdam Bürosu işveren ile iş arayanlar arasında köprü oluşturacak.

Büro nun açılışını, düzenlediği basın toplantısıyla duyuran ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, "Özel İstihdam Büromuz ile hem iş arayanlar, hem de işverenler rahat bir nefes almış olacaklar. Zira iş arayanlar firma firma dolaşıp form doldurmaktan kurtulacak, katılımcılarımız da zaman kaybını minimuma indirmiş olacaklar." dedi.

Geçtiğimiz aylarda İş-Kur dan Özel İstihdam Bürosu Belgesi ni alan ÇOSB Bölge Müdürlüğü belgenin ardından Bölge Yönetim alanı içerisinde kurduğu Özel İstihdam Bürosu nun açılışını yaptığı bir basın toplantısıyla duyurdu.

BİR İLK DAHA HAYATA GEÇTİ

Toplantıya ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya ve Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan ile gazeteciler katıldı. İlkleri yapmaya alışık olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Özel İstihdam Bürosu ile bir ilki daha hayata geçirmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, "İş-Kur dan aldığımız Özel İstihdam Bürosu izin belgesinin ardından web sitemizi de yenileyerek sanayicilerimize yeni bir hizmet alanı oluşturmuştuk. Sanal ortamda olan bu uygulamayı Özel İstihdam Büromuzla bölgemizin hizmetine sunmuş olduk." dedi.

ZAMAN KAYBI OLMAYACAK

Özdoğan, "Yaptığımız bu hizmetle de istihdamdaki kaliteyi artırıp, iş gücü kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Özel İstihdam Büromuz ile hem iş arayanlar, hem de işverenler rahat bir nefes almış olacaklar. Zira iş arayanlar firma firma dolaşıp form doldurmaktan kurtulacak, katılımcılarımız da zaman kaybını minimuma indirmiş olacaklar." şeklinde konuştu. Özdoğan şunları söyledi: "İşçi ve işvereni sağlıklı bir ortamda buluşturmayı hedefliyoruz. Özel İstihdam Bürosu Organize Sanayi Bölgeleri arasında bir ilk. Bu çalışmamızın başarılı olabilmesi için sanayicilerimizin sahip çıkması lazım. Burada yapacağımız tüm çalışmalar tamamen ücretsiz olacaktır. Biz sadece sanayicimiz ve iş arayan insanlar arasında köprü olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Özdoğan. sistemin nasıl çalışacağını şöyle özetledi; "Özel İstihdam Bürosuna öncelikle yapılan başvuruları bir havuzda toplacağız. Ardından bir ön eleme biz yapacağız, yani süzgeçten geçireceğiz. Havuzumuz oluştuktan sonra sanayicilerle irtibata geçerek ihtiyaçları oranında ve istedikleri standartlara uygun elemanları kendilerine göndereceğiz. Dolayısıyla sanayicilerimizi zaman kaybından kurtaracağız. Zaman zaman firmaların insan kaynakları müdürleriyle bir araya geleceğiz. Şu anda bir araya geldiğimiz firma yöneticileri bu çalışmadan oldukça memnun oldular. Büyük bir koordinasyon içerisinde çalışacağız. Üç personelle hizmet veriyoruz. İhtiyaç halinde bu sayıyı artıracağız."