info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İş Dünyası Bu İftarda Buluştu

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde iş dünyası Çerkezköy Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.

ÇESİAD'ın geleneksel hale gelen iftar programlarına dünyanın dört bir yanında bulunan Türk okullarından mezun olan öğrencilerin katılması bu yıl Nijeryalılarla devam etti. 
 
Nijerya'daki Türk okullarından mezun olduktan sonra İstanbul'da üniversite hayatını sürdüren 5 Nijeryalı öğrenci de ÇESİAD'ın iftarına katıldı. İftar esnasında adı Mustafa olan Nijeryalı öğrencilerden birisi 'Hava nasıl oralarda' adlı eseri seslendirerek büyük beğeni topladı.
Yemekte konuşan Nijerya'daki Türk okulunda görev yapan Nijeryalı Ahmet Hoca, Nijerya'ya Türklerin ilk kez 1998 yılında okul açtığını ve o tarihten sonra okul sayısının 18'e yükseldiğini söyledi. Ahmet Hoca, Nijerya'da bir tane de Türk üniversitesi ile Türk hastanesinin bulunu ifade ederek, "Türkiye'nin Nijerya için yaptığı bu eğitim ve katkılar nedeniyle Türkleri çok seviyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz"ddi.
İftarın ardından gecenin konuşmasını ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş yaptı. İftar programına katıldıklarından ötürü davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Hakan Asbaş, “TUSKON ve MARİFED’den aldığı güç ile 2. yılımızı doldurduğumuz bu günlerde davetimizi kırmayarak teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür diyoruz’’ dedi.
 
ÇESİAD’ın uzun çalışmalar ile gayretlerin ürünü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Asbaş “Globalleşen dünyada artık iş yapmak eskisi gibi kolay değil; Hem zamana ayak uydurmak, Hem de İş dünyasını iyi analiz etmek gerekmektedir. Bunu yapabilmek için; güçlü sermayeye, güvenilir ve geniş bir iletişim ağına ve eğitimli personele ihtiyaç vardır" diye konuştu.
 
Firmaların bu olanakların hepsine birden sahip olmasının mümkün olmayacağını dile getiren Asbaş, "Bugün bütün dünyada sivil toplum kuruluşlarının hızla yaygınlaşması ve toplumsal konularda söz sahibi olmaları bunu göstermektedir. Türkiye geneli 183 derneği, 140 ülkede bulunan partner ve temsilcilikleri, 50 bini aşkın üyesi, ve 130 bin firmayı temsil etmesi ile güçlü bir aile, güvenilir ve geniş bir iletişi ağı, eğitimi temel prensip edinmiş, ülkemizin ve dünyanın önemli bir aktörü olan TUSKON çatısı altında ÇESİAD olarak her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz’’ dedi.
 
Asbaş konuşmasında sanayici, iş adamları ile iş kadınlarını TUSKON ile ÇESİAD çatısı altında çalışmaya davetti.
 
ÇESİAD'ın iftar programı verilen plaketlerle sona erdi. 
 
Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen iftara Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve çok sayıda Ak Parti ve CHP'li ilçe yönetim kurulu üyesi ile belediye meclis üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Şükrü Dumanlar katılırken siyaset, bürokrasi ve iş çevrelerinden geniş bir katılım gerçekleşti.