info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İş Kurma Düşüncesi Olan Girişimciye Müjde

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Arasında İmzalanan Protokol ile 4 Eğitim Daha Yapılarak Bölgede Elli üçüncü Eğitimin Gerçekleşmesi Kararı Alındı.

İş Kurma Düşüncesi Olan Girişimciye Müjde

İş kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenecek olan eğitimler, 22 Eylül – 02 Kasım 2012 tarihlerinde Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy de gerçekleşecek. Eğitimlerin ücretsiz olacağını belirten CEBECİ, Eğitimlere katılan girişimci adaylarına, yeni bir iş kurmaları durumunda KOSGEB tarafından 100.000 TL lik destek kapılarının açılacağını belirtti.

Bölgede 53. Eğitim Gerçekleşecek

KOSGEB’ in çeşitli Kurum ve Kuruluşlarla yapmış olduğu protokoller çerçevesinde bu güne kadar 49 eğitim verildiğini açıklayan CEBECİ “Bugüne kadar toplam 49 eğitim verdik. Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz bu protokol ile 4 eğitim daha vereceğiz” dedi. Bölgedeki girişimciliğe yönelik farkındalığın artmış olduğuna değinen Cebeci konuşmasında, “ Çeşitli Kurum/Kuruluşlarla yapmış olduğumuz bu işbirliği protokolleri sayesinde, artan farkındalık ile paralel olarak artan eğitim taleplerinin giderildiği” bilgisine yer verdi.

Girişimcilere Verilen Destek Miktarı 100.000 TL’ye Çıkarıldı

Kendi iş yerini kurmak isteyenler için bir nevi Başlangıç Sermayesi desteği olan Yeni Girişimci desteği kapsamında verilen Hibe desteği 27.000 TL den 30.000 TL ye çıkarıldı. KOSGEB icra komitesinde alınan kararla, Girişimcilerin kuracakları işletme için işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş dönemi Makine Teçhizat Ofis Donanım ve Yazılım desteği 15.000 TL İşletme Giderleri desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacaktır. destek oranları 1.ve 2. bölgede kadın ve engellilerde %70 erkeklerde %60 olduğu belirtildi.

Kira Desteği Yeni Girişimciler İçin Bir Nevi Can Suyu

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay CEBECİ, değişen girişimcilik Destek Programı çerçevesinde Girişimcilerin tutunma devresindeki en önemli gider kalemi olan kiranın da artık Girişimcilik destek programı kapsamında desteklenebildiği ifadesine yer verdi.

Bölgemizin girişimcilik farkındalığı oluşturmak bakımından çok fazla çalışılması gereken bir bölge olduğunu ifade eden Cebeci, bu süreçte her zaman işbirliği konusunda açık tutum sergileyen Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

Hibe Programları için tıklayınız.

KOSGEB Haberleri için tıklayınız.

Trakya Kalkınma Ajansı Haberleri için tıklayınız.