info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadınların El Emekleri Sergilendi

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi El Sanatları Topluluğu yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı sergi İlhan Koman Evi’nde açıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.
 
Sergi açılışında konuşma yapan Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahinde Ağaoğlu, "Bizim sergiyi açmak için bugünü seçmemizin nedeni; 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü olmasıdır. Direnen kadına has taktığımız kırmızı fular ve giysilerimizle buradayız. Önümüzdeki günlerde Edirne'de toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yoğun bir çalışma yapacağız” dedi.
Ağaoğlu, Birleşmiş Milletler desteği ile Türkiye'de pilot olan 10 ilden birinin Edirne olduğunu belirterek, “Kadın çalışmalarımızdan dolayı biz seçildik ve Türkiye'deki sekiz proje kabul edildi. Kadın Farkındalık Projesi isimli bir çalışma yapıyoruz. Hayatın içinde neden ikincil olduğumuzu, şiddetin üzerimizde nasıl etki yaptığını, özgüvenimizi nasıl kırdığını yaşıyoruz.  Belediye Başkanımız burda aday adayı aynı zamanda ona dair de söylüyorum; meclislerde yarı sayıda kadın olması gerektiğini tüm partilere buradan iletiyorum" şeklinde konuştu.
 
SEDEFÇİ, “DÜNYANIN PATRONU KADINLAR”
 
Başkan Sedefçi de, "Kadınların, ‘Biz de varız, istiyoruz ve hak ediyoruz’ demeleri gerekmekte. Dünyanın patronu kadınlar. Kent konseyimizin çok değerli kadınları, çok net bir kural vardır, hak alınır. Bugün basında okuduğum kadarıyla bizi unutmayınız demişsiniz siyasilere. Böyle birşey yok, talip olacaksınız, alacaksınız. Kimsenin sizi unutma gibi bir lüksü yok, bizi unutmayınız demeniz yanlış. Biz varız, istiyoruz, hakediyoruz diyeceksiniz. Edirne'de mesela 3 bin kadın kol kola girse, bizim aday adayımız şudur dese, böyle siyasi bir güç olsa, bir tavır alınsa, ne olur? Ben bunu bekliyorum kadınlardan. Bu patronluğunuzu doğru kullanın çünkü dünyanın patronu sizlersiniz” dedi.
Sergi 25 Kasım’dan itibaren bir hafta boyunca açık kalacağı belirtilirken, kadınların yapmış oldukları el sanatlarını da isteyenlerin satın alabilecekleri kaydedildi.