info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği’nden Protesto

Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği meclis gündeminde olan torba yasayı protesto etti.

Tuğlalı Parkta toplanan Kamu-Sen üyeleri, eylem yaptı. Kamu-Sen Tekirdağ İl Başakanı Muzaffer Doğan, torba yasanın kabul edilmesi durumunda memurların iş güvenliğinin kalmayacağını ve yasaya destek veren Memur-Sen'in desteğini geri çekmesi gerektiğini belirtti.
Kamu-Sen adına yaptığı basın açıklamasında yasanın memurların iş güvencesini yok saydığını belirten Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, "Memurların yargı yoluyla idari hataları kısıtlama hakları ellerinden alınmaktadır. Vatandaşlar idarenin yanlış kararları karşısında korunması ancak yargının saygı duymak, hukukun üstünlüğünü kabul etmekle sağlanır. Hukuk kurallarının uygulanmadığı, yargı kararlarının hiçe sayıldığı bir yerde düzenden, kuraldan ve adaletten bahsedilemez. Ülkeyi eline alma konusunda kararlı olan iktidar, memurların yargı yolunu kapatarak demokrasiye darbe vurduğunun ve adalete olan güvenini sarstığını görmek mümkündür. 17 Aralık’tan beri savcılar, hakimler, emniyet müdürleri ve polisler oradan oraya sürgün edilmektedir. Bu tasarı ile AKP’nin işine gelmeyen memurların sürgün edilmesi ve görevden alınmasının önü açılmaktadır. Bu durum ülkeyi parti devletine götürerek, memurların iş güvencesini yok sayan bir planın parçasıdır" dedi. 
Memur-Sen'in yasaya destek verdiğini öne süren Doğan "Yasa, iktidar ve Memur-Sen'in onayı ile meclistedir. Meclisteki torba yasanın yasalaşması durumunda kamu görevlileri usulsüz yoldan işten çıkarıldığını, yada başka bir göreve getirildiğini ispat edemeyecek konuma getirilmiştir. İspat etse dahi 2 yıl süre ile göreve getirilmeyecektir. Böyle bir uygulama hukukun yok sayılması ve vatandaşların usulsüz uygulamalarla karşı karşıya kalmaları durumunda başvurabilecekleri hukuki yolları kapatmaktadır" ifadelerini kaydetti. 
Yapılan basın açıklamasının ardından 40 kişilik grubun attığı sloganlarla eylem son buldu.