info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Kent Konseyi Ödüllü Logo Yarışması Düzenliyor

Kapaklı Kent Konseyi,ödüllü logo yarışması düzenliyor.Şartname ve katılım şartları şunlardır;

ŞARTNAMESİ
 
1. KONUSU VE AMAÇ:
• Kapaklı Kent Konseyi’nin logosunu belirlemek.
• Belirlenecek logo ile Kapaklı Kent Konseyinin yapacağı tüm iş ve işlemlerde kullanımını sağlamak.
• Logoyu gören kişilerde Kapaklı Kent Konseyi algısını yaratmak.
 
2. DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:
Oluşturulacak logonun Kapaklı Kent Konseyi’nin vizyonunu yansıtacak şekilde; yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanaklı bir biçimde tasarlanmalıdır. Yarışmaya katılan tasarımların özgün olması ilk koşuldur. Çalışmalar, kavramsal yaklaşım ve estetik bütünlük açısından değerlendirilecektir. Tasarımda “Kapaklı Kent Konseyi” yazısı kullanılacaktır. Logo, kavramsal olarak amaca uygun tasarlanmış bir simge veya bunların birleşiminden oluşabilir.
 
3. AMBLEM VEYA LOGONUN KULLANIM ALANLARI:
Yarışma sonunda seçilecek Amblem/Logo tasarımı, Kapaklı Kent Konseyi’nin tanıtımına yönelik etkinliklerde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibi alanlarda, tüm kurumsal faaliyetlerde kullanılabilecektir.
 
4. KATILIM KOŞULLARI:
a. Yarışma, herkese açıktır.
b. Kapaklı Kent Konseyi yürütme kurulu ile seçici kurulda görev alanların birinci derecede yakınları bu yarışmaya katılamaz.
c. Her katılımcı en fazla üç adet eserle yarışmaya katılabilir.
d. Yarışmaya sunulan tasarımların; daha önce başka yarışmalarda ödül almamış olmaları, özgün olup başka bir yerde yayımlanmamış olmaları, ayrıca diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir. Yarışmaya katılanlar, tasarımlarının kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.
e. Değerlendirme jürisi tarafından, kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacak, ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü iade edecektir.
 
 
5. TEKNİK KOŞULLAR:
Her tasarım A4 (21 x 29,7cm) ebadında, beyaz zemin üzerine uzun kenarı 15 cm’yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir. Sayfanın arka kısmında yarışmacının rumuzu yer alacaktır. Çıktılar, paspartusuz biçimde, karton, fotoblok v.b. malzemeye yapıştırılmadan sadece A4 kağıda basılmış şekilde teslim edilecektir. Ayrıca CD'ye kaydedilerek teslim edilecektir. Yapılan çalışma ile ilgili ve logoyu anlatan detaylı bir açıklamanın da beraberinde gönderilmesi gerekmektedir.
NOT: Gönderilen eserler, yarışmadan sonra iade edilmeyecektir.
 
6. BAŞVURU KOŞULLARI:
6.1. Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu http://www.kapakli.bel.tr/ web sitesinden edinebilirler.
6.2. İmzaladıkları başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup bir zarfa koyacak ve zarfı kapattıktan sonra üzerine harf veya rakamdan oluşan bir RUMUZ yazacaklardır. Aynı rumuz, çıktı alınan çalışmanın arka yüzünde ve CD’nin ön yüzünde de yer almalıdır. Amblem/Logo tasarımının üzerinde isim, imza veya ayırıcı bir işaret bulunamaz. Bu tip ayrıştırıcı unsur bulunduran çalışmalar yarışma dışı bırakılır.
6.3. Yarışmaya katılmak isteyenler, eserlerini, 23 Ekim 2015 günü Saat: 17:00’ye kadar Kapaklı Belediyesi adresine, elden teslim etmeli ya da o tarihte aşağıdaki adrese ulaşmak koşuluyla posta ya da kargoya vermelidirler. Postadaki gecikme ve hasardan Kapaklı Kent Konseyi sorumlu değildir. Bu tarihten sonra iletilen çalışmalar dikkate alınmaz.
 
 
ADRES: Kapaklı Belediyesi
“Logo Yarışması”
İnönü Mahallesi. Eski Camii Cad. No:4-6 Kapaklı /TEKİRDAĞ 59510
Bilgi Telefonu: 444 8 059 (Dahili:123 Gülşah SEÇKİN SELÇUK )
 
 
7. YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışma İlan Tarihi : 17 Eylül 2015 - Perşembe
Son Teslim Tarihi :23 Ekim 2015 - Cuma (Saat 17.00’a kadar)
Değerlendirme Tarihi : 24 Ekim 2015- 4 Kasım 2015
Sonuç İlan Tarihi : 9 Kasım 2015 Pazartesi
Ödül Töreni Tarihi :Daha sonra belirlenecektir.
 
8. SEÇİCİ KURUL:
- Kapaklı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri
- Teknik Danışman: Serhat KARAGÖZ / Grafiker
 
9. ÖDÜLLER:
Birincilik Ödülü : 3.000 TL. + Plaket 
İkincilik Ödülü : 2.000 TL. + Plaket 
Üçüncülük Ödülü : 1.000 TL. + Plaket 
 
 
10. AMBLEM/LOGO HAKLARI:
10.1. Yarışmada birincilik ödülü alan Amblem / Logonun, telif ve yayın hakları Kapaklı Kent Konseyi’ne ait olacaktır. Sözü edilen çalışma, Kapaklı Kent Konseyi tarafından her türlü görsel / yazılı iletişimde kullanılabilecek ve Kapaklı Kent Konseyi arşivine girecektir.
10.2. Seçici kurul, birinci seçilen Amblem / Logo üzerinde teknik düzeltmeler yapılmasını isteyebilir. Bu çalışmalar için yarışmacıya ayrı bir ücret ödenmez. Yarışmada birinci seçilen yarışmacı, birincilik ödülü alan tasarımının telif ve yayın haklarını, kendisine ödenmiş olan ödül bedeli ile, süresiz olarak Kapaklı Kent Konseyi’ne vermiş olduğunu ve buna bağlı olarak, gerek Fikri Sınai Haklar Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yasaların verdiği en geniş ölçüde, sözü edilen tasarımın FSEK 20, 21, 22, 23, 24. maddelerinde belirtildiği şekilde, çoğaltma, işleme, yayma, temsil, umuma iletim gibi mali hakları ile yine FSEK 14, 15, 16, 17. maddelerinde belirtildiği şekilde, adını belirtme yetkisi, eserde değişiklik yapma yetkisi, umuma arz yetkisi, eser sahibinin zilyet ve malikine karşı haklarını kullanma yetkisi gibi bilumum manevi haklarını Kapaklı Kent Konseyi’ne devrettiğini kabul ve taahhüt eder.
10.3. Bu şekilde kullanılan Amblem/Logo için tasarım sahibi, verdiği izni sonradan kesinlikle geri almayacağını ve Amblem/Logonun yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini, bir başkasına hak tesis etmeyeceğini, başkaca herhangi bir telif hakkı veya maddi / manevi talepte bulunmayacağını gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
10.4. Yarışmanın tamamlanmasından sonra da olsa dereceye giren tasarımların özgünlüğü ile ilgili ( kopya, çalıntı vb.) oluşabilecek her türlü hukuki ve mali sorundan yarışmacı sorumludur.
10.5. Yarışmada birinci olan tasarımcı, birinci seçilen Amblem/Logo için Kapaklı Kent Konseyi’ne ya da diğer kişilerden herhangi bir başlık altında hiçbir şekilde başkaca bir bedel talebi olmayacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.
10.6. Amblem / Logo yarışmasında ödül almayan çalışmalar da Kapaklı Kent Konseyi arşivine girecektir.
10.7. Taahhütlerin yerine getirilmemesi; başvuru formunda belirtilen bilgilerin doğru olmaması veya şartnameye aykırılık olduğunun Kapaklı Kent Konseyi tarafından tespit edilmesi halinde, ödeme yapılmaz; yapılmış bir ödeme var ise, ödül tutarı Kapaklı Kent Konseyi’ne iade edilir.
10.8. Yarışmaya katılan tüm eserlerde gizli bir siyasal, örgütsel, dinsel veya belli bir ideolojiyi yansıtan sembol, şekil veya işaret belirlenirse logo yarışmadan ihraç edilir ve kazanılmış tüm ödüller geri alınır.
10.9. Logo yarışmasına katılan ve/veya dereceye giren yarışmacılara yarışma ödülleri dışında konaklama, iaşe ve yol ücreti gibi herhangi bir ödeme yapılmaz.