info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karpuz Üretiminde Artış Bekleniyor

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde karpuz üretimi yapan üreticiler, bu yıl yağışlı giden havaların karpuz üretimini olumlu etkilediğini ve karpuz üretiminde artış beklendiğini belirtti.

İlçenin Aydınlar mahallesinde sebze üretimi yapan Halil İbrahim Çağlı, Mayıs ve Haziran aylarındaki yağışın karpuz üretimine olumlu yansıdığını belirtti. Yağışlı havaların karpuz fidelerine iyi geldiğini dile getiren Çağlı, "Çok sıcak olmaması da diktiğimiz karpuz fidelerinin yüzde yüzünün tutmasını sağladı. Bu yıl karpuz üretiminde artış yaşanmasını bekliyoruz. Civardaki üretici arkadaşlar da aynı beklenti içindeler" dedi.
Çağlı, sebze üretimini hem bahçe hem de sera olarak yaptıklarını söyleyerek, "Bahçemizde domates, biber, patlıcan, salatalık, patates, dolmalık biber, maydanoz, taze fasulye, kavun, ve karpuz yetiştiriyoruz. Ailece yaptığımız çalışmayla evimizi geçindiriyoruz. Bu yıl özellikle Mayıs ve Haziran aylarının yağışlı ve serin geçmesi sıcaktan etkilenen sebzelerimizi pek etkilemedi. Özellikle karpuz ve kavunda bereketli bir yıl bekliyoruz. Tüm karpuz üreticilerimizde aynı şeyi düşünüyorlar" ifadelerini kaydetti. 
Çağlı, bu yıl Trakyalıların lezzetli karpuz yiyeceklerini sözlerine ekledi.