info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik" Konulu Eğitim Tamamlandı

"Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik" Konulu Eğitim Tamamlandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Mahalli idareler personelinin eğitilmesi görevi gereği olarak Üye Belediyelerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim programlarından olan “Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik” konulu seminer Edirne’de gerçekleşti.
TRAKYAKENT Encümen Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz yaptığı açılış konuşmasında eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Karagöz, “Trakya Belediyeler Birliği olarak kentlerimizi iyileştirmek ve o yerel yönetimlerde çalışan arkadaşlarımızın bilinç düzeylerini yükseltmek için ulaşılabilirlik çalışmalarımıza ağırlık verdik. İnsanlarımızı ileriye dönük, ihtiyaçlarını karşılayacak bu tür seminerlerin çok yararlı olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz ise konuşmasında; Birlik çalışmalarının genelinde TRAKYAKENT Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın vizyonu Birlik Encümen Üyesi Belediye Başkanlarının misyonunun önemli yer tuttuğunu belirtti. Çetiz, engelli vatandaşların yaşamın her alanında yer alması gerektiğini ifade ederken, TRAKYAKENT ve Tekirdağ Belediyesi olarak ulaşılabilirlik açısından kamu ve hizmet binalarının engellilerin kullanımına uygun olacak şekilde yapılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. TRAKYAKENT ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç liderliğinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla Engelliler Koordinasyon Merkezi kurarak iletişim ve koordinasyonu sağladıklarını, bununla birlikte “Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar” proje çalışması üzerinde yoğunlaştıklarını kaydederek, engelli vatandaşlar adına tüm kolaylığı sağlamak için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun’da, konuşmasında Engellilere yönelik alt yapı hizmetlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Uygun “Kentlerde yaşayan herkes için erişebilirlik ve ulaşabilirliğin önemini vurgu yaparken, engelli vatandaşların ulaşımı için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmenin çok mühim olduğunu ifade etti.
Katılımın yoğun olduğu eğitim programında, uzman eğitimciler tarafından işlenmiş, mevzuattaki son güncellemelerin katılımcılarla paylaşılması sağlandı.
Öğleden önceki ilk oturumda Kent Yaşamında Bir Ortopedik ve Görme Özürlünün Yaşadığı Sorun Örnekleri ve Türkiye’de Ulaşılabilirlik Mevzuatına değinildi. Öğleden sonraki oturumlarda ise Yerel örneklere, Binalarda ve açık alanlarda ulaşılabilirliğe yer verildi.
Toplantıya; TRAKYAKENT Encümen Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Birlik Üyesi Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Birlik Proje Uzmanı Mehtap Cihan M. Akkuş, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Zeki Buzgan, Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Murat Yıldız, Belediyelerin yetkilileri ve personelleri ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldılar.