info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kepçemizi Geri Verin

Kırkkepenekli halkı Büyükşehir’e öfkeli; parasını biz ödedik, Kepçemizi Geri Verin

Tekirdağ’ın büyükşehir olması ve ilçeye bağlı köylerin,köy vasfını kaybedip mahalle olmasıyla birlikte,bu yeni mahallelerde sorunlar birbiri ardına gün yüzüne çıkmaya başladı.Bundan en büyük zararı gören ise,Kırkkepenekli mahallesi oldu. Bu köyde yaşanan sıkıntıları,Kırkkepenekli halkı şu şekilde ifade etti.
 
“Tekirdağ büyükşehir olurken, yaşanacak yeni sıkıntıları bize kimse anlatamadı.Köyümüz mahalle olunca,köyümüz muhtarlığının yetkileri ve gelir kaynakları elinden alındı. Belki bu doğru olandır ama, bizim kendi paramız ve emeğimizle alınan şeylerin de elimizden alınması  hepimizi ziyadesiyle üzmüş ve tepkimizi çekmiştir.
 
Köyümüz mahalle olunca,hayatımız zorlaştı,sıkıntılarımız arttı.Yollarımız bozuktu,hala bozuk.Tekirdağ’da birçok ilçenin köyleri mükemmel haldeyken, bizim Muratlı-Kırkkepenekli yolu,sincap yuvası gibi delik deşik. Köyün içi çöpten geçilmiyor.Bir temizlik ve bekçilik görevi yapan elemanımız vardı,o da işsiz kaldı.Mahalle olan köyümüzün merkez tuvalet bakımları da Muratlı belediyesine geçti ama tuvalet temizlik ve bakım hizmetine geçemedi.
Hadi bunları geçtik ama,KENDİ ARAMIZDA İMECE USULÜYLE,KENDİ PARAMIZLA  ALDIĞIMIZ KEPÇEYİ BÜYÜKŞEHİR ALDI.”Dediler,Kepçenin köy için alınma hikayesini anlatan o zamanın muhtarlık katibi, “Köyümüzün cenazesi olduğunda mezar kazmak,köy tarlalarına gitmek için yolu açıp düzenlemek,köy merkezinin yol ve kanal düzenlemesini yapmak,yıkılan evlerin hafriyatını atma ve daha birçok ihtiyaç gerektiren şeyler için köy muhtarlığına bir kepçe alınması köy ahalisi tarafından kararlaştırıldı.Köylülerden kimisi 1-2 milyar,kimisi gücüne göre 200-300 milyon  lira  para verdi.Bir kepçe aldık.Köylü olarak muhtarlığa bağış yapamayacağımız söylenince,bir kişi üzerinden muhtarlığa hibe edildi.Bu kepçeyi köy için hibe ettik.” Dedi.
 
Köylüler konuyla ilgili açıklamada “Duyduğumuza göre KEPÇEMİZ ÇERKEZKÖY’E  VERİLMİŞ.O ZAMAN ÇERKEZKÖY,BİZİM DİŞİMİZDEN TIRNAĞIMIZDAN ,ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN RIZKINDAN AYIRIP VERDİĞİMİZ PARAYI İADE ETSİN,BİZ DE YENİ KEPÇE ALALIM.
 
BİZ KEPÇEYİ HİBE ETTİĞİMİZDE,DEVLETİN KURUMU ÖZEL İDARE, KÖY HİZMETLERİ VARDI.ONLAR NEDEN KEPÇEMİZİ ALMADILAR? BÜYÜKŞEHİR,DEVLETİN KURUMUNDAN DAHA MI BÜYÜK?
 
Geçenlerde bir cenazemiz oldu,kazacak kepçemiz alındığı için sıkıntı yaşadık.Şimdi bizim köy yollarımız tıkandığında,cenazemiz olduğunda büyükşehir bize nasıl yetişecek?
Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,Kırkkepenekli’de yaptığı konuşmada, “bu köyün bende yeri ayrıdır”demişti.Gerçekten bizi ayırmış.Kadir Ağabeyden bir talebimiz var; Madem yerimiz ayrı,cebimizden ödediğimiz parayla aldığımız kepçemizi geri ver.Araştır,incele,bu kepçe nasıl alınmış bak,sonra da vicdanen karar ver.Ya kepçemizi ver,ya paramızı ver.Biz de yeni kepçe alalım.Paramızla aldığımız kepçenin Çerkezköy’e verilmesi bizi üzüyor.”Dediler.Büyükşehir belediye başkanının bu konuda tavrı merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin