info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kopan Kolu 8 Ayda İyileşti

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde, 8 ay önce geçirdiği kaza sonucu kolu kopan Kayhan Arda sağlığına kavuştu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 8 ay önce geçirdiği kaza sonucu kolu kopan Kayhan Arda sağlığına kavuştu.
37 yaşındaki Kayhan Arda, 8 ay önce geçirdiği bir kaza sonucu sol kolunu tamamen kaybetti. Vakit kaybedilmeden Özel Çorlu Reyap Hastanesi'nde ameliyata alınan Arda’nın kopan kolu yerine dikildi. Geçirdiği 3 ameliyat sonrası tedaviye cevap veren Arda, kolunu kullanmaya başladı. Arda, emeği geçen doktorlara tek tek teşekkür ederek, kolunu tekrar geri kazanmanın sevincini yaşadı.
Ameliyat hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Aydın Gürbüz, hastanın kolunu eskisi gibi kullanabileceğini söyledi. Gürbüz, "Hastamız bize açık parçalı kırık ile başvurdu. Kolunda kas dokuları kopmuş ve kemikleri paramparça olmuştu. Hastanemizde hızlı bir şekilde ekibimizi kurup ameliyata aldık. Yara temizliği yapıldıktan sonra kırık tespitleri yapıldı, ardından ameliyatla damar ve sinir onarımları yapıldı. Şu an durumu iyi. Bundan sonraki günlerde takip edeceğiz" dedi.
Op. Dr. Cafer Arslan ise, başarılı bir ameliyat sonrası tamamen kopma noktasına gelen kolun yerine dikildiğini kaydetti. Arslan, "Bu tür yaralanmalara yarı kopma tarzı yaralanmalar diyoruz. Kolun ya da bacağın bir parçası tam olarak kopmuyor ama tamamına yakın bir kopma oluyor. Ve özellikle dönme tarzı çalışan aletlerde uzuvda hem çekerek koparılma oluyor, hem de ezilme oluyor. Bu ikisi bir arada olduğunda hasar kesici alet yaralanmalarına nazaran çok daha fazla oluyor. Hastamızda da hem kemik doku hem de kas dokularında bu tür şiddetli bir yaralanma vardı. Hastamızın başarılı bir ameliyattan sonra durumu gayet iyi" şeklinde konuştu.
 
"ORGAN KOPMALARINDA TRANSFER SIRASINDA CİDDİ SIKINTILAR GÖRMEKTEYİZ"
Arslan, şöyle devam etti: “Malum bölgemiz sanayi bölgesi. İş kazaları ve trafik kazaları sıklıkla karşımıza çıkmakta. Bizim de sıklıkla gördüğümüz, organ kopmalarında transfer sırasında ciddi sıkıntılar görmekteyiz. Genellikle ıslak bir sıvı içinde sıvıya temas edecek şekilde transfer edilmekte. Oysa bizim istediğimiz ve olması gereken transfer şekli, kuru bir poşet içine nemli bir gazlı bezle sarmaları bu poşeti de buzlu su içinde transfer etmeleri gerekiyor.”