info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Limagrain ve Basf Kimya Tarafından Tarla Günü Yapıldı

Dünya tohum sektörünün lider kuruluşu Limagrin tarafından Trakyanın belirli yerlerinde ekilen LG 5555 CLP cinsi ayçiçeği tohumu ve BASF kimya şirketi tarafından orobanja dayanıklı ayçiçeği yetiştirilmesi için yeni üretilmesi için İntervix Plus ilacıyla ilgili geniş açıklamalarda bulundular.

Limagrain genel müdürü Cenk Saraçoğlu,Sedat Yüksel, Ukrayna satış müdürü Victor Karbivsky, Türkiye BASF kimya yetkilileri Bertan Öztürk, Evren Gevran ile Limagrain Türkiye satış müdürü Mustafa Yalçın tarla gününe katılan çiftçilere ekilen tarlada kullanılan tohum ve İnterfix Plus ilacıyla ilgili nasıl verim alındığını katılan çiftçilere (ayçiçeği yetiştiricilerine) daha verimli ayçiçeği daha yüksek herbisit toleransı daha iyi yabancı ot kontrolü ve daha fazla yağ oranının nasıl alınabileceğini geniş açıklamalarla katılımcılara aktardı.
 
LG 5555 CLP Clearfield Hibrid ayçiçeği tohumunun yüksek verimi ve yüksek yağ oranı sayesinde üreticiler tarafından beğeniyle kullanılmaktadır. Toprak seçiciliği yoktur. Uyum kabiliyeti yüksektir. Topraktan çıkışı ve sürme gücü yüksek gelişimi hızlıdır. Tavsiye edilen ekim mesafeleri; sıra arası 70 cm olmak üzere sıra üzeri mesafe sulanabilen arazilerde 24-26 cm sulanmayan arazilerde ise 28 – 33 cm dir. Seyrek ekimler önerilmez.
 
İntervix Plus atıldığında minimum srarma ve daha iyi ot kontrolü sağlanarak bitkideki verim ve yağ oranı potansiyeli olumlu yönde artar. Yabancı otun görülmediği tarlalarda ilaç atılmasına gerek yoktur veya sadece ot olan bölgeye ilaç atılarak ilaç maliyetinden tasaruf sağlanır.
 
Ukraynadan gelen heyet temsilcisi Ukrayna satış müdürü Victor Karbivsky de çiftçilere yaptığı açıklamada; Ülkesinde limagrain tohumlarından alınan verimi anlattı ve Türkiye ile yaptıkları iş birliği içinde verimi yüksek, yağ oranı yüksek ayçiçeği elde edildiğini çiftçilere anlattı.