info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara da Darpa 33 Yıl Hapis

Tekirdağ Malkara İlçesi Sağlamtaş Beldesinde 400 m2 lik bir arsa alımı yüzünden tarlasını satan Semiha Dik i(35) Malkara Camiatik Mahallesinde ki evinde 2008 yılında boğazını bir iple sıkıp tüp ile darp edip, 12 Bin TL civarındaki parası için mağdurenin komaya girmesine sebep olmuştur.

 

3 ay komada kalan, dişleri ve yüz kemikleri kırılan, geçici bir süre hafıza kaybı yaşayan, kontrol için iki defa Adli Tıp'a gönderilen, duruşmalara sedye ile getirilen, ifadesi alınmak üzere götürüldüğünce sadece yazarak ifade verebilen Semiha Dik'in mahkemesi bugün sonuçlandı..
 
Tekirdağ 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün sonuçlandı. "Başkasına ait bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılmak suretiyle yağma, kasten öldürmeye teşebbüs"  eylemine uyan TCK'nın 8/1-H maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşıldığından eylem sonucunda meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak TCK'nin 35/2 daddesi uyarınca takdiren ve teşdiden 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık Ali Erdem hakkında yağma suçundan dolayı açılan kamu davasının yapılan duruşmaları sonunda sanığın olay tarihinde katılan mağdura ait 12 Bin TL civarında parayı mağdureye ait konut içinde silah kapsamında değerlendirilen(TCK'nın 6/1-F-4 maddesi uyarınca) mutfak tüpünü kullanarak cebir yolu yağmalamak suçunu işlemiş olduğu sonuç ve kanaatine varılmakla yukarıda açıklanan şekilde sabit görülen suçundan dolayı eylemine uyan TCK'nın 148/1 maddesi delaleti ile aynı yasanın 149/1-a,d maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi suça konu para miktarı ve birden fazla nitelikli halin birleşmesi gibi hususlar dikkate alınarak takdiren ve teşdiden 13 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde toplam 33 yıl ceza verildi. 
 
Semiha Dik "Adalet yerini buldu. Ben 26 Eylül 2008'den beri ölümlerden döndüm. Allah bana bugünleride gösterecekmiş. Cenab-ı Allah'a şükür ediyorum. Benim bu duruma düşmeme sebep olan kişinin ceza alması benim çektiklerimi biraz olsun unutturdu. Benim yanımda olan beni ölüm döşeğinde hiç yanlız bırakmayan annem Esma Dik ve babam Hüseyin Dik'e beni yaşama bağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Tekirdağ Devlet Hastanesinde yattığım süre içerisinde bana gösterilen ihtimam sayesinde şuanda hayattayım. Benimle ilgilenen herkese sizin vasıtanızla teşekkür ediyorum. İnsanlara her zaman adaletin lazım olduğunu benim durumuma göre Tekirdağ 2.Ağır Ceza mahkemesinin karar hakimlere ve görevli savcıya da buradan teşekkür ediyorum" dedi.