info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Trakya’da Bir İlki Başardı

Malkara Belediyesi’nin AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı - Avrupa Gönüllü Hizmeti destek programına yaptığı akredite başvurusu 10 Eylül 2015 Perşembe günü 2015 / 4 karar numarasıyla onaylandı.

Malkara Belediyesi’nin, Avrupa Gençlik Hizmeti içindeki akreditasyonu gönderen kuruluş olarak Namık Kemal Üniversitesi’nden sonra 2., ev sahibi kuruluş olarak da Trakya’da bir  ilk durumundadır.
 
Malkara’da yaşayan 17-30 yaş arası gençlerin hiç bir kriter olmaksızın Avrupa ülkelerinde 2 hafta - 12 ay arasında tüm masrafları karşılanarak gönüllü hizmet programlarından yararlanacağı ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gençlerin Malkara’ya gelerek Malkara Belediyesi’nin çeşitli sosyal faaliyetlerinde görev alacağı Avrupa Gönüllü Hizmeti destek programına ilerleyen günlerde başlanılacaktır.
Malkara Belediyesi’nin düzenli ve devamlı olarak yürüteceği Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerinin amacı; 
Hiç bir kriter aramaksızın 17 – 30 yaş arası gençlerin, sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde çevre, sağlık, gençlik çalışmaları, çocuklar, yaşlılar, kültür, spor gibi konularda düzenlenen sosyal içerikli faaliyetlere katılarak, 2 hafta ile 12 ay arasında tüm seyahat, konaklama, yeme-içme, dil desteği, yerel ulaşımı, tam kapsamlı sağlık sigortası, vize masrafları ve aylık cep harçlığı proje kapsamında karşılanarak, bireysel ve toplumsal gelişimine katkı sağlamalarıdır.
Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri ile ilgili detaylı bilgi, Malkara Belediyesi ve Malkara Belediye Akademisi ile iletişime geçilerek alınabilir.