info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mavi Gözlü Şehir EMİTT’de Göz Kamaştırdı

Tekirdağ ilk kez 2010 yılında katılmış olduğu fuara bu yıl "Mavi Gözlü Kent" ana sloganı ve "Geçmişten Geleceğe Akan Şehir", "Doğa Tutkunlarının Buluşma Noktası" sloganlarıyla katıldı.

Tekirdağ ilk kez 2010 yılında katılmış olduğu fuara bu yıl "Mavi Gözlü Kent" ana sloganı ve "Geçmişten Geleceğe Akan Şehir", "Doğa Tutkunlarının Buluşma Noktası" sloganlarıyla katıldı.

İstanbul TÜYAP Fuar alanında düzenlenen 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı gezen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ’ın doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığını söyledi. Kemelek, şunları kaydetti; "Fuara 60 ülkeden gelen 3 bin 500 katılımcı firma var. Tekirdağ’ın böyle bir organizasyonun içinde yer alması gerekiyor. Standımız ilgiyle izleniyor. Şarköy ilçemizin de ayrıca bir standı var, Tekirdağ’ın bundan sonra daha geniş kapsamlı etkinliklerde yer alması için Tekirdağlılardan destek bekliyoruz" dedi.

Tekirdağ Standını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Ticaret Sanayi Ve Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, AK Parti İl Başkanı Soner Çizen ile çok sayıda yerli, yabancı ziyaretçiler ve tur operatörleri ziyaret etti.

Yerli ve yabancı basın kuruluşları tarafından da yoğun ilgi gördü. Tekirdağ Standı tüm salonların en eğlenceli ve ilgi gören stantlarından birisi oldu. Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneğinin yapmış olduğu gösteriler ilgi çeken diğer bir yönü oldu. Ayrıca fuarın ana platformunda Tekirdağ İli tarafından  4 kez gösteri yapıldı. Hiçbir il tarafından bu sayıda gösteri yapılmadı. Organizasyon Başkanı Ekin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı teşekkürlerini bildirdi.

10-13 Şubat tarihleri arasında süren etkinlikler Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı Başkanlığında ve Koordinasyonunda yürütüldü. Standımıza gelen yerli yabancı katılımcılara ve konuklarımıza ayrıca Üzüm Suyu, Tekirdağ Köftesi, Hayrabolu Tatlısı, Peynir Helvası, Badem Kurabiyesi, peynir çeşitleri  ikram edildi. Ziyaretçilere, 2 bin adet fıstık çamı, el dokuması, sabun, 3000 adet kitapçık, harita ve 1000 adet DVD tanıtım kasedi dağıtıldı.