info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehmet Akif Ersoy, Ölümünün 75. Yılında Anıldı

Mehmet Akif Ersoy, Ölümünün 75. Yılında Anılırken, İstiklal Marşı nın Kabulünün 90. Yılı, Tekirdağ da Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yılında anılırken, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yılı, Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tekirdağ Kültür Müdür Yardımcısı Naşit Oskay, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatarak, Akif'in şiirlerini henüz öğrenciyken yazmaya başladığını söyledi. Oskay, "Akif, şiirlerini toplumun sorunlarının emrine vermişti. 1920'lerin sonlarında Mehmet Akif, Anadolu'da en çok okunan şair oldu. Akif, çağdaşlaşmayı hiçbir zaman terk etmedi. Aklın ve bilimin yolunda oldu" diye konuştu.

İstiklal Marşı'nın, Türk insanının bağımsızlığa olan düşkünlüğünün göstergesi olduğunu kaydeden Oskay, "İstiklal Marşı, emperyalizmle mücadele eden ezilmiş bir milletin kükreyişidir" dedi.

İl Kültür Müdürlüğü şube müdürlerinden Hüseyin Kutan'ın, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okumasının ardından, etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı Mehmet Akif Ersoy belgeselinin izlenmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Askerlik Dairesi Başkanı Albay Hikmet Kayan, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.