info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mhp Genel Başkan Yar. Mevlüt Karakaya Tekirdağ da

Mhp Genel Başkan Yar. Mevlüt Karakaya Tekirdağ da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mevlüt Karakaya, AKP hükümetlerinin ülkeyi; siyasal anlamda “BOP”; ekonomik anlamda da “BORÇ”; tuzağına düşürdüklerini iddia ederek, “AKP küresel genetik laboratuvarlarda kodlanan ve Büyük Ortadoğu Projesi virüsüyle şifrelenen bir siyasi oluşumdur. Mimarisi yabancı tink-tenk kuruluşlarında tasarlanmış, çizimi ‘Bizden-içimizden birileri’ algısını oluşturacak tarzda yapılmıştır” dedi.

Karakaya, Tekirdağ Ticaret Sanayi Odasında yapılan  MHP Tekirdağ  İl Teşkilatları İstişare Toplantığıda yaptığı konuşmalarda, Kandile Türk Bayrağını dikme iradesini gösteremeyen bir iktidar istemediklerini bildirdi.

-“AKP TİNK-TENK’TE TASARLANDI”-

AKP hükümetlerinin ülkeyi; siyasal anlamda “BOP”; ekonomik anlamda da “BORÇ”; tuzağına düşürdüklerini belirten Karakaya, “AKP küresel genetik laboratuvarlarda kodlanan ve Büyük Ortadoğu Projesi virüsüyle şifrelenen bir siyasi oluşumdur. Mimarisi yabancı tink-tenk kuruluşlarında tasarlanmış, çizimi ‘Bizden-içimizden birileri’ algısını oluşturacak tarzda yapılmıştır. Kendini, Müslüman’a daha bizden ve daha Müslüman; Gayri Müslüm’e daha ılımlı ve protestan gösterme, tasarımının en önemli başarılarındandır” iddiasında bulundu.

-“SAHTE VAN MÜNİTLE MÜSLÜMAN HALKLARIN GÖNÜLLERİNDE TAHTLAR KURULDU”-

AKP iktidarını üç döneme ayıran MHP’li Karakaya iddialarını şöyle sürdürdü:

“-Çıraklık dönemleri daha çok iç hesaplaşmayla geçti. Bu dönemde kamu gücünü ele geçirmek; mümkün değilse tasfiye etmek; bu da mümkün değilse azaltmak; temel prensipleri oldu. Kamu varlıklarının önemli bir kısmı bu dönemde özelleştirme adı altında haraç-mezat satıldı. Küresel fonlar sıcak parayla ekonomiye sözde desteklerini sürdürdüler. AB balonu ve demokratikleşme bu dönemin çıpası oldu. Terörle mücadele yasaları kaldırıldı ya da yumuşatıldı. Askerin başına çuval ilk defa bu dönemde geçirildi.

-Kalfalık dönemleri dış çevreyle de yakından ilgilenildiği dönem oldu. Bu dönemde AB balonu sönmeye başladı ve ilgi ağırlıklı olarak Ortadoğu coğrafyası ve komşulara yöneldi. Önce ticaretimizi geliştirmek için gidiyoruz dendi. Sonra siyaset meydanlarında aktör olma yanlışlığına kadar düşüldü. Özellikle Arap ülkeleri ve onların liderleriyle çok yakın temaslara geçildi. Sahte van münit çıkışlarıyla Müslüman halkların gönüllerinde tahtlar kuruldu. Sürekli engel olarak görülen yargı da bu dönemde müdahalelere açık bir yapısal dönüşüme uğratıldı. PKK ile pazarlıklar, bölücü başıyla görüşmeler, Oslo’da anlaşmalar bu dönemde yapıldı. Habur rezaleti bu dönemde yaşatıldı. Terör ve teröristler bu dönemde açık ve aleni bir biçimde kutsanmaya başlandı. Terörle mücadelesi öne çıkan ne kadar asker sivil varsa hepsi bu dönemde hapishanelere atıldı. KCK bu dönemde yapılandı. Kürt açılımına bu dönemde başlandı. Milli olan kurum veya kavram ne varsa hepsi bu dönemde hırpalandı, içi boşaltıldı, itibarsızlaştırıldı ya da anlamsızlaştırıldı.

-Ustalık dönemi Ortadoğu’da Arap baharının ateşlendiği bir dönemle başladı. Terör hiçbir dönemde olmadığı ölçüde arttı ve teröristler hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde pervasızlaştı. Ortadoğu bu dönemde kan gölü haline geldi. Bin yıllık kardeşlik hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde hırpalandı. Devlete karşı ayaklanma provaları bu dönemde yapıldı. Kurulduğu günden bu yana ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü kendisine düstur edinmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa komşularınca bu dönemde barış bozucu unsur olarak suçlandı.”

Uygulanan ekonomi politikalarının vatandaşı borç tuzağına düşürdüğünü kaydeden Karakaya, iktidarın milliyetçi söylemlere sarıldığını da iddia etti. Karakaya, “Sayın Başbakan; bu saatten sonra çıkıp, ‘ben MHP’li oldum’ desen bile kendini kurtaramazsın” dedi.
 MHP’li Mevlüt Karakaya, milletin iktidara iyi niyetle verdiği bunca desteğin yanlış kullanımının bedelini mutlaka ödeteceğini bildirdi. Karakaya, “Anayasa’da, ders kitaplarında, ders müfredatlarında Türk ve Türklüğe ait ne varsa yok etme hırsın, önüne konan tuzakları dahi görmene engel oldu. Ülkücüye yaptığın hakaretin zerresini Türk bayrağını tahrik unsuru görenlere dahi yapmadın. Ama yine de sözlerinde samimiysen, gerçekten bu ülkede Kürtlerin sorun olmadığını anlamışsan, terör sorunu var diyor ve bunun üzerine gitmek kararlılığını gösteriyorsan, Sayın Genel Başkanımızın sözü bizim için talimattır. Biz Ülkücüler kandile Türk Bayrağını dikenin arkasında olacağız. Ama bunu yapamıyorsan yine de yapacağın bir şey var, o da çekilmektir” dedi.

-”‘YENİ MHP’ OLMAYACAK”-

Ömründe MHP’ye oy vermediği ve hiçbir şart altında oy vermeyi de düşünmediği halde yeni MHP oluşturma adına tasarımcılığa soyunanları da görmezlikten gelemeyeceklerini anlatan Karakaya, “Biz ne Türk Milleti sevdamızdan vazgeçeceğiz ne de ‘Yeni MHP’ oluşturma sevdalılarına geçit vereceğiz” diyerek Devlet Bahçeli’nin lider kalmaya devam edeceğini bildirdi.