info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent BELEN in Mevlana haftası mesajı

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent BELEN in Mevlana haftası mesajı yayınlandı

MHP Tekirdağ Milletvekili  Bülent BELEN’in Mevlana Haftası Mesajı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, nasihatleri ve yaklaşımıyla güzel coğrafyamızdan dünyaya yayılan bir nimet olarak hatırlanmaktadır. Allah sevgisi ve insan sevgisini son derece güzel bir şekilde yorumlayan Hz. Mevlana’nın anlayışı, herkes için bir hoşgörü kaynağı olmuştur. Mevlana, sunduğu öğütlerle adeta insanlığı kucaklamış,değerleriyle her kuşağa yol göstermiştir. Gönlünden geçenleri söyleyen Hz. Mevlana, gönüllere hitap etmiş ve bunların sonucu olarak gönüllerimizde son derece önemli bir yere sahip olmuştur. Nitekim, UNICEF de Mevlana’nın doğumunun 800. yılı olan 2007 yılını “Mevlana Yılı” olarak ilan ederek, dünya için önemini tescillemiştir.

Hz. Mevlana’nın asırlar öncesinde yarattığı kardeşlik ikliminin hoş havasını bugün hala solunmakta ve içimizi rahatlatmaktadır. Mevlana, aynı zamanda dayanışmanın yararını çok iyi fark etmiş ve birliğin faydalarını her fırsatta dile getirmiştir. Mevlana’nın asırlar önce dile getirdiği “Seviyoruz, yaşamımızın iyiliği bu yüzden. İnanıyoruz, yaşamımızın güzelliği bu yüzden. Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil” sözleri sevginin, inancın ve birliğin sözlerle en güzel ifadesi olmuştur. Bu vesileyle anlaşılmaktadır ki, kardeşliğimizi baltalamaya çalışanlara Mevlana yüzyıllar öncesinde gereken nasihati vermiştir.

Bu düşüncelerimizle, Mevlana Haftasında, tarihin ve insanlığın örnek sayılan kişilerinden Hz. Mevlana’yı şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Bülent BELEN

MHP Tekirdağ Milletvekili