info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Atatürk Evi’nin Önü İçler Acısı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında gerçekleştirdiği Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi ziyareti esnasında misafir olduğu tarihi evin önü çamur deryasına döndü.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi, İstiklal Mahallesi 3 pafta, 123 ada, 2 parselde yer alan ev, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1988 yılında tescil edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaşan Atatürk Evi, 2005 senesinde restore edildi.
Tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin Atatürk Evi önünden de geçmesi nedeniyle oluşan hendekler, yağmurların da yağmasıyla birlikte tarihi binanın etrafında su birikintisine, çevre kirliliğine ve kötü manzaraya sebep oluyor. Hendeklere dolan suların pis kokuları çevrede oturan vatandaşları rahatsız ederken, yağışlar nedeniyle dolan hendeğin zaman zaman taşmalara sebep olduğu da görüldü.
 
Atatürk Evi’nin bitişiğinde ikamet eden vatandaşlardan Tayfun Arda, “Muratlı’nın tanıtımına katkı sağlayan ve ilçenin tarihi emanetlerinden biri olan Atatürk Evi’ne sahip çıkılmasını ve yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Çamurdan ve yağmur sularından oldukça rahatsızız. Geçen yıl otluklardan yılan yuvası olan yer, şimdi de mikrop yuvası haline dönüştü. Mahalleli olarak bu soruna çözüm istiyoruz” dedi.
 
Öte yandan geçtiğimiz yıl CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de bu konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a soru önergesi vermişti.